Blomqvist skadad igen: ”Gick lite galet”

avJohannes Hägglund, Simon Sjöstrand

Andreas Blomqvist, 25, var borta i knappt ett år efter en korsbandsskada.

På söndagen var olyckan framme igen.

– Vi får vänta och se vad röntgen visar, säger Blomqvist till Sportbladet.

Foto: Johannes Hägglund
Andreas Blomqvist med kryckorna.

IFK Norrköping hade en tung kväll hemma på Östgötaporten. Laget föll med 0–1 i toppmötet med Djurgården och fick dessutom se Andreas Blomqvist halta av planen med en befarad knäskada i mitten av första halvlek.

Blomqvist, som var borta mellan september och juli på grund av en korsbandsskada. Nu är det samma knä som fick honom att kliva av i hans tredje match från start sedan förra skadan.

Efteråt mötte han pressen med kryckorna i handen.

”Galet”

– Vi får vänta och se på röntgen. Jag kände att något gick snett och det är inte mycket som krävs. Det gick lite galet. Jag kände direkt att något var fel, säger Blomqvist, och fortsätter.

– Det är inte så svullet och det är inte så ont, men jag vet hur det kändes förra gången. Jag har inga jättehöga förväntningar.

Du kände igen smärtan?

– Jag kände igen situationen, lite hur det kändes, men som sagt: inget är klart. Vi får vänta och se.

Olyckan var framme i 19:e minuten. Nikola Tkalcic lyfte en fin boll mot Blomqvist, som sträckte tån efter bollen, missade och landade illa.

– Det är inte mycket som händer. Jag löper i djupled och får en chip mot mig. Jag försöker ta ner den, men sedan när jag landar trampar jag snett på något sätt. Jag känner att något händer i knäet, säger Blomqvist.

”Tyngre än förlusten”

Efter att Djurgårdens Kerim Mrabti touchat in matchens enda mål efter en frispark i 66:e tryckte ”Peking” på för en kvittering och var ruggigt nära att lyckas.

Gudmundur Thorarinsson hade bland annat en frispark i kryssribban i slutminuterna, men kammade noll.

Förlusten var Norrköpings femte på de sex senaste ligamatcherna.

– Det (Blomqvists skada) är betydligt tyngre än att förlora matchen. Sedan får undersökningen visa exakt vad det är, säger tränaren Jens Gustafsson.