Östersund agerar: ”Är så satans korkat”

Foto: TT
Kwame Bonsu i ljusa Gefle-tröjan.
FOTBOLL

Allsvenska spelare stöttar våldtäktsdömde Kwame Bonsu.

Nu agerar klubbarna.

– Det är så satans korkat, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg till fotbollskanalen.se.

Gefle IF-spelaren Kwame Bonsu dömdes i Gävle tingsrätt till två års fängelse för misshandel och våldtäkt mot sin ex-fru.

Han ska dessutom utvisas från landet.

Men domen har inte fått konkurrenterna att fördöma ghananens handlingar.

Åtminstone inte alla.

”Vet inte vad jag gör”

Förre Gefle- och Djurgårdsspelaren Yussif Chibsah skrev ett långt Instagram-inlägg, tog Bonsu i försvar och krävde rättvisa.

Även två spelare i allsvenska Östersund har sympatiserat med den våldtäktsdömde superettan-spelaren och nu agerar klubbordföranden Daniel Kindberg.

– Om de sympatiserar med något så satans korkat, då vet jag inte vad jag gör. Det var det mest idiotiska jag någonsin har hört. Jag ska absolut ta reda på vad fan det är frågan om. Det var tamejfan det knäppaste jag har hört på mycket länge, säger han till fotbollskanalen.se.

Foto: BILDBYR ÅN
Kindberg.

Andra klubbar agerar

– Om han (Chibsah) uttrycker sig så och menar det så är han ju tamejfan dum i huvudet. Det var dummaste jag hört, tamejfan på länge. Och är det så att någon lever i den villfarelsen att det är någonting positivt i att stötta om Chibsah säger det här då är det något som inte stämmer i skallen i så fall. Och det är något som vi kommer att gå till botten med, fortsätter Kindberg.

Även spelare från Häcken och Öster har stöttat Bonsu och båda klubbarna har agerat genom att tvinga spelarna att ta bort sina kommentarer på sociala medier.

ARTIKELN HANDLAR OM