”Jag vill ha rättvisa”

avPer Bohman

Foto: BILDBYRÅN
Kenny Stamatopoulos.

Kenny Stamatopoulos stod upp mot matchfixarna.

Då fick han Fotbollskanalens pris som ”Årets röst”.

– Jag har blivit en känslomässig människa och börjar gråta för allt numera, säger AIK-målvakten med tårar i ögonen.

Kenny Stamatopoulos utsattes för matchfixare inför stormatchen mellan AIK och IFK Göteborg i våras. Målvakten erbjöds stora summor för att ordna ”rätt” resultat för de kriminella påtryckarna. Men Stamatopoulos larmade om försöket, AIK kopplade in polisen och det väcktes en stor debatt om matchfixning inom svensk fotboll som fortfarande pågår.

”Ska man verkligen få ett pris för att man är ärlig?”

Därför fick Kenny Stamatopoulos Fotbollskanalens pris som ”Årets röst” under galan för allsvenskans stora pris.

– Det är fint att få ett erkännande för att man är ärlig, men ska man verkligen få ett pris för att man är ärlig? frågar sig målvakten.

Tårar i ögonen

På scenen hade Stamatopoulos tårar i ögonen och under hela säsongen har han haft svårt att hantera de svåra känslorna när ämnet kommer på tal.

– Jag har blivit en känslomässig människa och börjar gråta för allt numera. Det här betyder så mycket. Att få ett erkännande för att man står upp för något. Att folk backar dig.

Du känner stöd från de allsvenska kollegorna?

– Verkligen. Det har inte varit en enda spelare som gått förbi mig utan att berömma mig för att jag larmade, säger Stamatopoulos.

Vill ha rättvisa för fotbollen

Året har varit omtumlande, berättar han.

– Det har varit ett skrämmande år på det sättet. Men samtidigt härligt att ha folk bakom mig. Som polisen, laget och fansen.

Inom kort får vi veta om polisens utredning leder till rättegång.

– Man vet inget om framtiden och då är det nervöst. Jag vill såklart att det här ska vara över. Men det (en rättegång) måste i så fall genomföras. Det ska bara göras. Jag hoppas att vi får rättvisa. Rättvisa för fotbollen.

ARTIKELN HANDLAR OM