ÖFK:s succéback aktuell för Bundesliga

Foto: BILDBYRÅN
Papagiannopoulos.

avJacob Larsson

FOTBOLL

Få fotbollsfans har lyckats undgå Östersunds framgångar i Europa.

Nu börjar även Europas storklubbar få upp ögonen för ÖFK:s spelare.

– Det finns ganska mycket intresse från både England och Tyskland. Det är ganska många som ringer just nu, men man får ta allting med en nypa salt, säger backstjärnan Sotiris Papagiannopoulos till Fotbollskanalen.

Den jämtländska succéklubben spelade 2011 i norrlandstvåan – 2017 spelar de i Europa League mot lag som Athletic Bilbao och Hertha Berlin.

Bakom raketresan och framgångarna döljer sig tillsynes små medel och effektiv scouting. Spelare från lägre divisioner har kommit till ÖFK för att blomma ut, och nu börjar storklubbarna i Europa få upp ögonen för Östersunds nyckelspelare.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar mittbacksstjärnan Sotiris Papagiannopoulos att han har siktet inställt på spel utomlands nästa säsong – och att det inte saknas intresse.

”Hoppas på en flytt”

– Jag hoppas på en flytt. Jag känner mig redo. Jag kom till Östersund och har haft två riktigt bra år. Vi har haft bra diskussioner oss emellan, men man ska aldrig säga nej. Det är dock klart att man är sugen på ett utlandsäventyr igen, säger han och avslöjar även varifrån aspiranterna kommer:

– Det finns ganska mycket (intresse) från både England och Tyskland. Det är ganska många som ringer just nu, men man får ta allting med en nypa salt.

Fotbollskanalen: Vilken liga handlar det om?

– Det handlar om högstaligan i Tyskland. Det är klart att det är bra fotboll. Man vill spela så högt som möjligt.

Kan tappa fler betydelsebärande spelare

Östersund riskerar även, i takt med framgångarna, tappa spelare som Saman Ghoddos (landslagsman för Iran), nyblivne svenske landslagsspelaren Ken Sema och navet på mittfältet – Fouad Bachirou, som även han spelar landslagsfotboll för ö-gruppen Comorerna.

ARTIKELN HANDLAR OM