Allsvensk plats i potten i seriefinal

avTT

Foto: BILDBYRÅN

Vinnaren mellan Brommapojkarna och Dalkurd i kvällens möte på Grimsta tar klivet upp i allsvenskan.

– Vi är nära nu och har gett oss själva ett bra läge, säger Dalkurds tränare Andreas Brännström.

Tre lag, en nykomling i årets superettan (BP) och två (Dalkurd och Trelleborg) som gick upp förra säsongen, fajtas om två direktplatser och en kvalchans till allsvenskan. Även tabellfyran Öster har chans på kval, men då måste Trelleborg förlora de återstående två matcherna samtidigt som smålänningarna vinner båda sina och samtidigt hämtar in 13 plusmål på skåningarna.

När Dalkurd och Brommapojkarna möttes i premiären i våras blev matchen mållös. Borlänge-laget var tillsammans med Helsingborg tränarnas favoriter inför allsvenskan. Division 1-vinnaren Brommapojkarna, med Olof Mellberg som tränare, nämndes inte i de diskussionerna.

Foto: Jonas Ekströmer/TT
Olof Mellberg kan ta sitt Brommapojkarna till allsvenskan i kväll. Arkivbilid.

Men i kväll har BP (55 poäng) och Dalkurd (54) båda chansen att distansera Trelleborg (50) till ett ointagligt försprång och avancera till allsvenskan. Men då krävs seger, för något av lagen.

– Vi vet att vi möter ett fantastiskt lag som satsat mycket för att gå till allsvenskan men vi är förberedda, säger Azrudin Valentic, assisterande tränare bakom Olof Mellberg, till Dagens Nyheter.

Dalkurd-tränaren Andreas Brännström har spelat ungdoms- och seniorfotboll i just BP.

– Det är ju den klubb jag växte upp i, det är klart att hjärtat klappar lite för BP även om jag i dag gör allt för Dalkurd, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM