Hugo Lloris om tavlan: ”Kredd till forwarden”

FOTBOLL

Hugo Lloris tavla bjöd Sverige på tre skrällpoäng.

Efteråt tog målvakten på sig förlusten – och hyllade Ola Toivonen.

– Kredd till forwarden som gjorde mål på en touch från långt håll, säger han.

Allt talade för en oavgjord tillställning när Hugo Lloris fick en hemåtpass i sista minuten.

Men med en vilt frustande Sebastian Larsson jagande mot honom kom misstaget som avgjorde matchen. Lloris skickade bollen rakt i gapet på Ola Toivonen som kunde avgöra från egen planhalva.

Efteråt var det en nedstämd fransk målvakt som mötte pressen.

– Det är en tillbakapass och jag blir satt under press. Jag försöker rensa bollen på bästa sätt men med pressen där tog jag en risk och tyvärr kunde jag inte rensa på det sättet jag ville, säger han och fortsätter:

– Sen måst jag ge kredd till forwarden som gjorde mål på en touch från långt håll. Det här är en del av fotbollen, som målvakt kan ett litet misstag göra stor skillnad.

”Starka till slutet”

Nu är Frankrike bakom Sverige i tabellen och vägen till VM ser plötsligt oväntat snårig ut.

– Den (missen) gör en del skada, särskilt med resultatet och tabellen som den ser ut nu. Men det franska landslaget är starkt och vi kommer vara starka hela vägen till slutet. Vi måste bara fortsätta pusha, säger Hugo Lloris.

Stöttas av laget

Lloris fick stöd av sina lagkamrater.

– Det är vår kapten, han gör jobbet varje gång vi går ut och spelar. Det var olyckligt. Han är ledsen, det är brutalt, säger Olivier Giroud.

– Han förtjänar det inte, säger Antoine Griezmann.

– Det händer alla. Det är inte hans fel, det är ett kollektiv fel att vi inte vinner i dag, påpekar Blaise Matuidi till Sportbladet och fortsätter:

– Det var en svår match, mot ett bra lag. Vi har inte gjort vad som krävdes. Det är inte en stor match av det franska laget men vi ska inte ge upp, det är långt från att vara klart i den här gruppen, säger Blaise Matuidi.

Är ni fortsatt favoriter till att vinna den här gruppen?

– Kvalen brukar alltid vara svåra för franska landslaget. Vi får se det så. Men vi ska göra allt för att nå till VM, säger Matuidi.