Lyon i kontakt med Pia Sundhage

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Pia Sundhage kopplas ihop med franska Lyon.

avKristoffer Bergström

FOTBOLL

Efter EM går Pia Sundhages kontrakt ut.

Enligt tidningen L’Equipe har de franska giganterna Lyon visat intresse för förbundskaptenen.

– Jag tillåter mig inte ens att tänka i de banorna före EM, säger hon.

Caroline Seger var inte ens ombytt när Lyon slog mittenlaget Soyaux med 9–0. Storklubbens 19:e seger på 20 matcher betyder att ligatiteln är säkrad för elfte året i rad.

Första juni spelar Lyon Champions League-final mot PSG, vilket blir tränaren Gérard Precheurs sista uppdrag för klubben. Vem som ska ta över efter honom är inte beslutat, men enligt tidningen L’Equipe finns tre alternativa spår.

En fransman, en tysk och en Pia

1. Klubben rekryterar internt och plockar över Maxence Flachez från herrarnas reservlag.

2. Wolfsburgs manager Ralf Kellermann lämnar tyskorna för en flytt västerut.

3. Pia Sundhage får jobbet.

Anställningen skulle passa den svenska förbundskaptenens kalender. Hon leder Sverige över EM som börjar i mitten av juli och står efter mästerskapet utan jobb. Tidigare har 57-åringen flaggat för att hon kan ta ett jobb i en mindre förening utanför elitfotbollen, men hela tiden med brasklappen att hon är öppen för spännande projekt.

”Slänger käft till höger och vänster”

Pia Sundhage har som förbundskapten vunnit två OS-guld och ett VM-silver med USA. För Sverige har hon ett EM-brons och ett OS-silver. Den sista medaljen bärgades efter en strikt defensiv insats i Rio förra sommaren, vilken enligt L’Equipe ska ha avskräckt vissa personer i Lyons ledning som tvivlar på om filosofin passar deras klubb. Därför ska Flachez vara förstavalet.

Och Pia själv? Hon förnekar åtminstone inte att parterna haft kontakt, men säger sig inte ha övervägt om hon vill till Frankrike.

– Det har jag ingen kommentar till. Det ryktas till höger och vänster, man slänger käft till höger och vänster, men allt mitt fokus är på EM, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lyon