Sågar egna laget: ”Skämmer ut oss”

2086 dagar av derbyspöken.

16 raka matcher utan vinst för Djurgården.

Men bara en enda känsla.

– Jag tycker verkligen att vi skämmer ut oss, säger Magnus Eriksson.

Özcan Melkemichel la sig platt under presskonferensen. Djurgårdens tränare riktade sig direkt till supportrarna efter ytterligare en demoraliserande derbyförlust.

– Jag vill be om ursäkt för vår insats i andra halvlek och tacka vår publik för att de ställde upp. De var värda mycket mer.

Klubben har nu inte vunnit ett derby sedan 19 september 2011. Djurgården har inte slagit Hammarby specifikt sedan 13 augusti 2007. De har haft totalt 16 chanser sedan dess, men gång på gång vikit ner sig för pressen.

– Det får inte ske i ett derby. Framför allt inte när man leder med 1–0, säger Melkemichel.

För innan paus tydde inget på en nära förestående kollaps.

– Vi dominerar första halvlek fullständigt. Deras bästa spelare spelare kliver ut skadad. Det finns inget som tyder på att matchbilden ska ändras, säger Magnus Eriksson.

”Känns för jävligt”

Men det räckte med ett oväntat baklängesmål en bit in i den andra halvleken för att ett lamslaget Djurgården inte skulle orka resa sig igen.

– Jag tycker verkligen att vi skämmer ut oss. Insatsen är inte bra. Vi går ut och ger bort matchen. Vi ger dem tre poäng, säger Eriksson.

Vad är det som händer?

– Vi måste stå rakryggade. Karaktären måste ju fram. Vi tar inga närkamper, inga frisparkar. Det är något som saknas. Det är för dåligt.

Vansinnig Eriksson

Även Melkemichel efterlyste en mer stridslysten inställning.

– Jag menar på att man ska var beredd på att bryta ben och att blodvite ska komma. Men vi kommer ut och är jävligt passiva. Det är inte bra. Det handlar inte om taktiska grejer, jag är helt övertygad om det.

Efter matchen stormade en vansinnig Magnus Eriksson in i omklädningsrummet och skällde ut lagkamraterna efter noter.

– Jag skrek några väl valda svordomar till mina lagkamrater, säger Eriksson och avslutar som Melkemichel började:

– Jag riktar ett stort förlåt till våra fans. De förtjänar mer.

Resultatservice
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.