Bröt 608 dagars lång måltorka – blev hjälte för City

Han har kämpat mot skador och fått vänta i 608 dagar.

Men mot Southampton klev Vincent Kompany fram och nickade Manchester City mot tre poäng.

City vann till slut med 3–0 och gick förbi Liverpool i Premier League.

– Jag skulle vilja vara skadad mer sällan. Vi är väldigt stolta med vinsten i dag, säger Kompany enligt Citys Twitter-konto.

Vincent Kompany har haft drygt 35 skador i Manchester City sedan han kom från Hamburg 2008. Det har gjort att försvararen missat massor med matcher.

Men mot Southampton på påskafton fick han starta. Då blev 31-åringen hjälte. Kompany gjorde sitt första mål på 608 dagar, han hade inte haft nätkänning sedan augusti 2015.

– Ett sånt tillfälle är värt att kämpa hårt för att få uppleva. Om jag var tvungen att kämpa i 15 år för att få uppleva ett sådant ögonblick så skulle jag göra det, säger Kompany.

Belgaren hyllas av managern Pep Guardiola:

– Han är mer än en mittback. Han har stor passion och är farlig vid fasta situationer. Folk ifrågasätter hans kvalitéer, men problemet är att han varit skadad mycket. Nu är han äntligen tillbaka, säger Guardiola.

Kompany firade galet

Kompany nickade in 1–0 i den 55:e minuten och firade rejält efteråt. Southampton jagade en kvittering, men i stället utökade Leroy Sane till 2–0 i en omställning i den 78:e minuten. Några minuter senare fastställde Sergio Agüero slutresultatet 3–0.

City har 64 poäng, en poäng mer än fyran Liverpool. Båda lagen har spelat 32 ligamatcher.

Liverpool spelar mot West Bromwich på bortaplan på påskdagen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Resultatservice
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.