Olsson: ”Varför skulle vi inte utmana MFF?”

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Djurgården kan utmana MFF redan i år.

Det menar Jonas Olsson.

– Varför skulle vi inte kunna göra det? säger backen inför matchen mot Blåvitt.

Jonas Olsson tänjde, sprang och tacklades för fullt under helgens träningar. Efteråt kunde han konstatera att den tidigare sargade ljumsken bör hålla för spel mot IFK Göteborg.

– Det känns bra nu. Ljumsken är stark och jag går inte alls med den osäkerhet som jag kände inför Halmstad. Den matchen var för nära inpå skadan. Nu är det en helt annan trygghet och jag känner att jag kan gå för fullt på träningarna, ta dueller och så till bollen ordentligt, säger mittbacken.

”Jag är spelklar”

Ett glädjebesked för Djurgårdens supportrar, förstås.

– Jag är spelklar mot Göteborg.

Olsson menar att tajmningen inte kunde vara bättre. Enligt veteranen går Djurgården nu in i period som kommer att sätta tonen för resten av säsongen.

”All statistik talar för oss”

Är ni ett topplag?

– Ja, vi har definitivt material för att vara det. Vi har visat i prestationerna att vi bör vara med längst upp i tabellen. Vi har flest hållna nolla och så ”Mange” och ”Gurra” i skytteligatoppen. Alla statistik talar ju för oss. Vårt enda problem har varit att vi har många nya spelare och måste spela ihop oss.

Något som han dock tror kommer ordna sig i sommar.

– Kan vi bara haka på Malmö fram till sommaruppehållet så har vi tre-fyra veckor när vi kan träna ihop oss ordentligt för att få ihop ett riktigt starkt lag. Då blir vi farliga. De här sista veckorna inför sommaren kommer peka ut vägen för säsongen som helhet

Kan utmana MFF – redan i år

Så ni kan utmana Malmö och bli ett topplag redan i år?

– Nånstans känner jag bara: varför skulle vi inte kunna göra det? Vi har mött duktiga lag i år, men när vi spelar som vi ska så har vi en av de bästa högstanivåerna i allsvenskan. En bra mix mellan erfarenhet och ungdom, dessutom.

Olsson ser verkligen fram emot klassikermötet med Blåvitt.

– Det är såna matcher som är roligast. Då höjer vi oss. Jag tror också att min, Kims (Källström) och Isaks (Andreas Isaksson) erfarenhet kommer väga tungt.

ARTIKELN HANDLAR OM