Priset för finalen: 21000 kr styck

Omöjligt att få biljett – då blomstrar svarta marknaden

Sugen på att se Europa League-finalen på Friends Arena?

Då är du för sent ute – om du inte har väldigt gott om pengar att spendera.

På nätet säljs nu biljetter på svarta börsen för över 10 000 kronor styck.

Friends Arena kommer ta emot 48 000 åskådare när Manchester United ställs mot Ajax i finalen av Europa League den 24 maj. Men för de som vill få en biljett till finalen är det förmodligen redan för sent.

Måste varit på alla matcher

De 17 000 biljetter som vigts åt allmänheten har redan lottats ut genom Uefas eget system. Ytterligare 20 000 kommer fördelas jämnt mellan de två finalisterna och där är det upp till klubbarna att avgöra vilka som ska få köpa.

I Uniteds fall krävs att du är säsongskortsinnehavare i ligan, varit på alla hemmamatcher i cuperna den här säsongen och sökt biljett till minst en bortamatch i Europa-spelet sedan starten av säsongen 2015/16.

Ordinarie pris som mest 1500

Svårigheten att få biljetter till matchen har nu redan fått den svarta börsen att blomstra. På Tradera finns just nu en aktiv aktion som i skrivande stund fått 101 bud, varav det högsta är på 35 000 kronor, för fyra biljetter till matchen. På biljettsajter säljs samtidigt platser för mellan 6500 och 21 000 kronor styck.

De ordinarie priserna varierar mellan 45 euro (knappt 440 kronor) och upp till 150 euro (knappt 1500 kronor).

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.