Flytten som talar för att det inte blir någon flytt

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Foto: FEP

Flera storklubbar vill locka till sig supertalangen Kylian Mbappe.

Men en flytt talar för att det inte blir någon flytt i sommar – familjen kommer att bosätta sig i Monaco.

– Vi vill vara tillsammans, vi är trötta på att bo på olika ställen, säger Mbappe till Bein SPORTS enligt ESPN.

Det var inte många som kände till Kylian Mbappe innan säsongen 2016/17 drog igång. Men efter att Monaco vunnit Ligue och överraskat rejält i Champions League är det många som är imponerande av 18-åringen.

Anfallaren har gjort en fantastisk debutsäsong, i ligan har det blivit 15 mål på 29 framträdanden. Den vindsnabbe fransosen var även en av Champions Leagues bästa anfallare. I turneringen gjorde han sex mål på nio matcher.

”Har mycket att bevisa”

– Jag gjorde bra ifrån mig den här säsongen eftersom jag fick spela en hel del. En spelare som inte får spela kan inte prestera, säger säger Mbappe till Bein SPORTS enligt ESPN.

– Det här har varit en säsong där jag har lärt mycket mycket. Under det året som följer måste jag prestera. Sen när du har tagit det steget finns det en miljard andra steg att ta. Mitt nästa steg är väldigt viktigt. Jag ska försöka göra det så fort jag kan, men jag ska ta god tid på mig så det blir så bra som möjligt.

Storklubbarna står på kö – många vill ha honom. Prislappen kan bli riktigt hög, runt en miljard kronor.

– Jag vill spela matcher. Jag är i en ålder där jag ska spela matcher. Jag är inte 35–36 år och i slutet av min karriär. Min karriär har precis börjat, jag har mycket att bevisa, säger Mbappe.

Frågan är var han kommer att spela när han ska bevisa för omvärlden vad han kan? I artikeln i Bein SPORTS bekräftas det att Mbappes föräldrar och yngre bror ska flytta till Monaco från Paris.

”Ingen annan bestämmer det”

Den flytten kan innebära att han stannar längre i Monaco. Men det viktigaste är att familjen är tillsammans, oavsett var de bor.

– Vi vill vara tillsammans, vi är trötta på att bo på olika ställen, säger Mbappe.

– Det är bara jag och min familj som bestämmer var jag kommer att spela i framtiden. Ingen annan bestämmer det. Jag kommer inte att flytta någonstans som någon annan vill att jag ska spela.

Mbappe, som har kontrakt med Monaco till 2019, gjorde landslagsdebut för Frankrike i mars. En hel del talar för att han ingår i Didier Deschamps landslagstrupp som spelar VM-kval mot Sverige den 9 juni på Friends Arena.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Monaco

Ligue 1