Lossnar totalt – efter måltorkan

NORRKÖPING. Skyttekung på försäsongen – men mållös i inledningen på allsvenskan.
Mot J-Södra klev Kalle Holmberg fram och sänkte gästerna med två mål – precis som i fjolårets möte.
– De passar mig bra, säger matchhjälten.

Kalle Holmberg, 24, var en av försäsongens förgrundsfigurer. Han öste in mål och på de sex första matcherna i svenska cupen svarade Norrköpingsanfallaren för hela tio mål. Men när väl den allsvenska säsongen har dragit igång har Holmberg haft svårt att hitta nätet.
– Klart man har tänkt lite, men ändå inte särskilt mycket. Utan jag har fortsatt och sedan har jag fått förtroende från Jens (Gustafsson, tränare). Då är det inte mycket att fundera på, utan bara gå ut och köra. I dag lossnade det, säger Holmberg.

Ska bli pappa

Mot Jönköpings Södra, i den femte omgången, spräckte 24-åringen säsongens målnolla i allsvenskan med att göra 1-0, precis innan halvtid.
– Det var efterlängtat, säger Norrköpingsanfallaren, som firade med att stoppa bollen under tröjan och formade händerna till ett hjärta.
– Ni kan nog räkna ut själva vad det betydde, säger Holmberg.
Första barnet?
– Ja, det är första. Det ska bli kul.
När är det beräknat?
– I slutet av september, säger Holmberg.
Hade du planerat målgesten?
– Ja, jag jade snackat med en grabb i laget om det. Skönt att få göra den på hemmaplan, säger Holmberg.

”Extra mycket yta”

Holmberg gjorde även 2-0-målet och att han blir tvåmålsskytt mot Jönköpingslaget håller på att bli en vana. När lagen möttes på Östgötaporten förra säsongen gjorde Holmberg två mål och en assist i 5-1-segern.

– De passar mig bra. Mycket ytor, speciellt när våra innermittfältare kan kliva lite och en forward droppar ner, då får man extra mycket yta. Det är bra, säger Holmberg.

Resultatservice
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.