”Totte” hyllas med egen kurva

Uppdaterad 2017-10-20 | Publicerad 2017-10-13

Christoffer Nyman.

För ett år sedan lämnade Christoffer Nyman sitt IFK Norrköping för Tyskland och 2. Bundesliga.
Nu hyllas han av sin moderklubb.
25-åringen tilldelas från och med nästa säsong en egen kurva.

Följ ämnen

Det är inte första gången som IFK Norrköping hyllar en spelare. Sedan 2015 kallas den norra läktaren för ”Curva Nordahl”, döpt efter Hörnefors-bördige Gunnar Nordahl som representerat klubben såväl som spelare och som tränare.

Nu får en annan spelare samma hyllning. Christoffer Nyman, född i staden och uppfostrad i klubben, får från och med nästa säsong en egen kurva. Något som supporterföreningen Peking Fanz välkomnar.

– Det är jätteroligt tycker jag. Ett jättebra initiativ, säger Peking Fanz ordförande Michael Kihlmann till Fotbollskanalen.

”En modern klubbikon”

25-årige Nyman lämnade klubben i augusti förra året då Eintracht Braunschweig i den tyska andraligan kallade. Innan det spelade han 149 Allsvenska matcher för IFK Norrköping, gjorde därtill 38 mål. Resultat som enligt Kihlmann talar för sig självt.

– Han sköt upp IFK Norrköping i Allsvenskan, som 18-åring. Och sedan varit med hela resan upp till SM-guld, så han har betytt enormt mycket för hela föreningen. En modern klubbikon!

Riktar sig mot ungdomar

Curva Nyman - som läktaren ska kallas - kommer att rikta sig mot barn och ungdomar mellan 8 och 16 år. En målgrupp som även den är med ”Totte” i åtanke.

– Redan när han var liten stod han själv i klacken och sjöng så han har ju en enorm förankring i Norrköping, även personligt, säger Kihlmann.