Nazisttåg i krock med superettan-match

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Gais
FOTBOLL

Enligt GP kommer den nazistiska Nordiska motståndsrörelsen att gå ett demonstrationståg i centrala Göteborg på lördag, och avsluta vid Gamla Ullevi.

En timme innan mötet mellan Gais och Brommapojkarna.

– Det är åt skogen, säger Gais klubbchef Erik Bergkvist till tidningen.

På lördag tar Gais emot Brommapojkarna på Gamla Ullevi. Avsparkstiden för superettan-mötet är satt till 17.00 – något som nu kan få problem.

Samma dag kommer nämligen den nazistiska Nordiska motståndsrörelsen att gå ett demonstrationståg i centrala i Göteborg, ett tåg som enligt Göteborgs-Posten kommer att sluta vid Gamla Ullevi bara en timme innan fotbollsmatchen.

Demonstrationstillståndet löper ut 16.00, samtidigt som publiken planeras släppas in på arenan.

”Blir kapad”

– Den spontana reaktionen är att det här är åt skogen. Det kan man skriva under på. Det här är en av våra största matcher på året som blir kapad av andra instanser. Det får inte minst ekonomiska följder om vi inte får ordning på det, säger Erik Bergkvist, klubbchef i Gais, till tidningen.

Svenska fotbollförbundet uppges just nu undersöka möjligheterna att överklaga beslutet om demonstrationstågets väg, ett beslut som förvaltningsrätten i Göteborg tog på måndagen.

Men fokus ligger först och främst på att göra området så säkert som möjligt innan matchstart, vilket både förbundet, polisen och Gais jobbar på.

”Mycket som hänger i luften”

– Polisen har operativa möjligheter inom det här beslutet att, om ordningsläget kräver, se till så marscher och motdemo inte rör sig så nära Gamla Ullevi. Vi känner oss trygga i den dialogen vi har med polisen. Vi vill inte få ordningsstörningar i samband med matchen som påverkar det vi håller på med, säger Erik Bergkvist.

GP skriver att Gais ska träffa polisen på torsdag och diskutera hur man ska göra för att minska risken för konflikter innan matchen.

– Det är mycket som hänger i luften nu och mycket kan fortfarande hända de kommande dagarna. Men bra är det i alla fall inte, säger supporterpolisen Anders Hallsjö.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll

GAIS

Superettan