”Jag är extremt nöjd med den intervjun...”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON, BILDBYRÅN

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Sportbladet har träffat Magnus Eriksson, 26, inför allsvenskan 2017.

Han pratar om sina två mindre lyckade proffssejourer, sågar sig själv som anfallare, berättar om när mohikanen åker av, ger ett löfte och hyllar sin AIK-intervju.

– Jag var extremt nöjd med den, det var en ärlig intervju. Jag pratade från hjärtat, säger Eriksson i en poddintervju med Sportbladet.

Magnus Eriksson anlände till Djurgården från Bröndby i mitten av 2016. Förra säsongen var ”hackig”, men nu ska 26-åringen slå igenom.

– Jag kom in i ett skede när Djurgården inte spelade speciellt bra, misslyckades att vinna matchen. En tuff start i Djurgården, tror jag hade Pelle i tre matcher innan han fick sparken. Sedan kom Mark Dempsey och lyfte i princip varje spelare. Vi slutade på sjunde plats, och sett till den starten var det en väldigt stor bedrift. Slutade tvåa sett till andra halvan. Vi klev av förra säsongen positivt och klev in i den här positivt med ny ledarstab, säger Eriksson.

Han har gjort två proffsäventyr, båda har slutat mindre bra, belgiska Gent och kinesiska Guizhou Renhe. Innan flytten till Kina sa han att det skulle bli ett ”jäkligt coolt äventyr”. Det varade ett halvår - sedan blev det Danmark.

– Det var ett extremt roligt halvår, haha. För det första var det ett coolt äventyr, för det andra var det extremt bra ekonomiskt. Om det inte hade varit de pengarna så hade man nog aldrig flyttat, om jag ska vara ärlig. Men jag spelade ingenting där, säger 26-åringen och fortsätter:

– Jag spelade de första tre matcherna. Det gick helt okej, men jag gjorde inga poäng. Vi förlorade två matcher och vann en. Jag fick förklaringen: ”you don’t score”. Okej…sen spelade jag i princip inga fler matcher.

– Jag var klubbens största investering, så någonstans tänkte jag att de kanske behåller mig ändå. Men jag var inställd på att dra. Det var några tuffa dagar, men sedan flög jag hem till Sverige. Sedan löste sig allt praktiskt ganska snabbt med Bröndby.

Efter att Eriksson hade skrivit på för Djurgården gjorde han en intervju med Sportbladet där han pratade om moderklubben AIK.

– Djurgårdaren är lite finare, lite bättre. Det räcker så, sa han bland annat.

Eriksson får fortfarande höra en del från supportrar angående den intervjun.

– Jag var extremt nöjd med den, det var en ärlig intervju. Jag pratade från hjärtat och lade alla korten på bordet. Sedan att 1500 AIK-are tog illa vid sig och började skriva på sociala medier att man var både det ena och det andra - det får stå för dem. Det var en ärlig intervju och jag står för varenda ord jag sa i den, säger 26-åringen.Djurgården har inte vunnit ett derby i allsvenskan sedan 2011. Eriksson spelade i två stycken förra säsongen. Han lovar att sviten bryts 2017.

– Det är ni journalister som gör att det sätter sig i huvudet. Nej, jag var med i två derbyn förra året. AIK-matchen var vi inte där, vi gör en extremt dålig fotbollsmatch. Mot Bajen leder vi med 2–0 efter en kvart och allt känns hur lugnt som helst. De kändes helt ofarliga.

– Men…ja…

Gjorde det ont?

– AIK-matchen gjorde ont. Hammarby-matchen också för den delen. Men fram för allt betyder det mycket för klubben och våra fans. Vi vill vinna varenda match vi spelar. Men i år kan jag lova att vi vinner ett derby, det kan jag lova.

Hur går det för Djurgården 2017?

– Topp tre.

Eriksson sticker inte bara ut med sina uttalanden – eller sina fotbollsprestationer. Hans frisyr – en mohikan – väcker reaktioner.

– Den har levt kvar ett tag. Men nu börjar den bli tunn igen, så det blir nog att raka av den.

Var kommer den ifrån?

– Jag ser så jävla tuff ut, haha. Nej, men jag körde rakat och lite kortare, hel-mohikan.

– Jag hade extremt mycket skägg i Bröndby också. Det var hemskt, jag har några bilder som är hemska. Min sambo var väldigt lättad när jag rakade bort skägget.

Har du tröttnat på frisyren?

– Ja, lite.

Kommer du raka av den snart?

– Den kommer nog försvinna till premiären.

Det här är bara några utdrag från intervjun. Hela intervjun går att lyssna på HÄR eller på länken ovanför.

ARTIKELN HANDLAR OM