”Riskerar påverka hela hans framtid”

FOTBOLL

Han petade superstjärnan Alexis Sánchez och förlorade stormötet mot Liverpool med 1–3.

Men Arsène Wenger vägrar ta på sig skulden.

– Det går alltid att diskutera saker i efterhand, säger Arsenals tränare.

Foto: TT

Alexis Sánchez är delad etta i Premier Leagues skytteliga med sina 17 mål och har varit Arsenals bäste spelare den här säsongen.

Men i stormötet mot Liverpool petades han, ytterst oväntat.

– Jag väljer att ställa upp med Olivier Giroud och Danny Welbeck för att få ett mer direkt anfallsspel, förklarade Arsène Wenger inför matchen.

Stor förvåning

Uppgifter gör gällande att Alexis Sánchez vill lämna klubben. På senare tid har chilenaren visat signaler på planen som gjort att delar av fansen börjat ifrågasätta hans laglojalitet.

Men beslutet att peta sin bäste spelare i en hyperviktig match förvånade de flesta.

– Det här är ett beslut som ekar betydligt längre bort än Anfield just i dag. Det är något som kommer vägas in i hela utvärderingen av Arsène Wengers framtid och det är något som riskerar att påverka hela Alexis Sanchez framtid i Arsenal, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat.

”Sämsta utfall”

Arsenal fick också en mardrömsstart i matchen.

Roberto Firmino satte 1-0 till Liverpool redan efter nio minuter och i den 40:e minuten ökade Saido Mané på till 2–0.

Alexis Sánchez byttes in till den andra halvleken och i den 57:e minuten reducerade Danny Welbeck till 2–1, fint framspelad av – just det – Alexis Sánchez.

Men det hjälpte inte.

På tilläggstid kunde Georginio Wijnaldum fastställa slutresultatet 3–1, som gör att Liverpool klättrar till en (åtminstone tillfällig) tredjeplats i tabellen medan Arsenal halkar ner till femteplatsen.

– Det här var sämsta tänkbara utfall för Arsène Wenger. Inte nog med att Arsenal förlorade klart och rättvist, de förlorade också på ett sätt som direkt går att knyta till hans val, hans laguttagning, hans beslut. De närmaste månaderna kommer fullständigt att domineras av diskussioner kring Wengers framtid, säger Erik Niva.

”Går alltid att diskutera”

Wenger själv erkänner att utfallet blev dåligt.

– Men jag tycker samtidigt att våra anfallare fick för lite bollar att jobba med i första halvlek, eftersom vi inte vann kampen om mittfältet. Det går alltid att diskutera såna här saker (laguttagningar) i efterhand, säger han.

– I grund och botten förlorade vi för att vi släppte in för enkla mål.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM