Allsvenskan i fotboll

”Vi skakar om Malmö”

avMichael Wagner, Per Bohman

Bara sju poäng bakom serieledarna.

Då sätter Djurgården mental press på Malmö FF.

– Vi skakar verkligen om Malmö. Nu lever allsvenskan, jublar Gustav Engvall efter 3–1 mot Blåvitt.

Trötta, glada och lite, lite... kaxiga. Djurgårdens spelare firade den odiskutabla segern borta mot IFK Göteborg (första hemmaförlusten på 37 matcher) med att sätta press på serieledande Malmö FF.

– Allt är möjligt nu, säger Gustav Engvall och ler slugt.

Blåränderna är visserligen fortfarande hela sju poäng bakom MFF, men det är tydligt att stockholmarna känner segervittring.

– Vi håller uppe spänningen i allsvenskan. Vi bjuder verkligen upp till dans. Nu tog vi tre poäng och skakar verkligen om Malmö. De har ju svåra matcher kvar om man ser till spelschemat. Allsvenskan lever i allra högsta grad, säger Engvall.

Lysande Mrabti

Målskytten Jesper Karlström, som fick chansen i avstängde Kevin Walkers frånvaro, tycker sig skönja lite nervositet hos Malmö FF.

– Det är definitivt möjligt att komma ifatt. Malmö har sett lite skakiga ut, vi tuffar på. Det är skönt för oss att få jaga, säger han.

IFK Göteborgs nykomponerade backlinje hade stora problem i defensiven. Djurgårdens kraftfulla offensiv fick fritt spelrum när Gustav Engvall sprang i djupled, Kerim Mrabti hittade luckan framför mittbackarna och Kim Källström stod för spelfördelandet.
Tvåmålsskytten Mrabti – som satte 1–0 och 2–1 – hyllades av Engvall:

– Jag säger bara såhär: det är fan tur att transferfönstret är stängt och att vi får ha kvar honom till vintern i alla fall. Det är en fantastisk spelare, säger han.

”Inte kollat så mycket i tabellen”

Özcan Melkemichel hyllade spelarnas insats och fick förstås frågor om guldstriden.

– Vi kommer jaga Malmö FF så länge vi kan. Allt är möjligt i fotboll. Men vårt mål är fortfarande att komma topp tre i allsvenskan.

Men då måste Djurgården alltså fortsätta kapa avståndet på sju poäng upp till Malmö FF.

Kim Källström tycker att "MFF börjar darra på manschetten".

– Klart det är så. De hade ju 13 poäng efter att de hade slagit oss i den sista minuten. Det är klart att de börjar fundera när det är sju poäng. Samtidigt är Mackan Rosenberg, Behrang (Safari), Magnus Pehrsson och de andra rutinerade och inga duvungar, säger Källström och avslutar:

– Men med den här energin och det här spelet blir vi svårslagna och tappar inte många poäng.

Foto: BILDBYRÅN