Klart: Heynckes tar över Bayern München

Foto: Marc Mueller / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Carlo Ancelotti fick sparken av Bayern München efter 3–0-förlusten i Champions League mot PSG.
Nu är ersättaren klar.
Det blir 72-årige Jupp Heynckes som återvänder till den tyska storklubben.

Heynckes tränade klubben senast mellan 2011-2013, och var med och tog den tyska giganten till både ligaseger och Champions League-vinst efter att ha krossat favoriterna Barcelona med sammanlagt 7–0 över två möten i kvartsfinalen.

Efter triumfsäsongen gick guldtränaren i pension – men återvänder nu alltså till fjolårets Bundesliga-vinnare sedan Carlo Ancelotti fick sparken.

”En kärleksaffär”

– Jag skulle inte ha återvänt till någon annan klubb i världen, men Bayern München är som en kärleksaffär för mig. Jag och mitt tränarteam ser framemot att göra klubben framgångsrik igen, säger Heynckes till Bayerns hemsida.

Den nu 72-årige tränaren har tränat Bayern München i tre omgångar förut, inklusive en kortare sejour 2009. Bayern Münchens vd Karl-Heinz Rummenigge är nöjd med rekryteringen.

– Jupp är den perfekta lösningen för oss just nu. Klubbens relation med honom är mycket bra och vi har stor tillit till varandra, säger han till hemsidan.

Otippat val

Den tyska storklubben har inlett årets säsong tveksamt och hela fem poäng efter främsta titelutmanaren Borussia Dortmund efter sju matcher. Den tuffa 3–0-förlusten nere i Paris blev sedan droppen för Bayerns klubbledning som valde att entlediga italienske stjärntränaren Carlo Ancelotti.

Därefter har Jürgen Klopp och Julian Nagelsmann nämnts som de hetaste alternativen att ta över – men nu blir det alltså den före detta pensionären Jupp Heynckes som får förtroendet.

72-åringen tillträder på posten måndag nästa vecka och kontraktet sträcker sig till juni 2018.