Valet som upprör: ’Det är en skandal’

Lagerbäck sågas: ”Något har skurit sig”

Foto: Junge, Heiko / TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

Lars Lagerbäck fortsätter att nobba Martin Ödegaard.

Nu sågas han unisont av Norges fotbollsexperter.

”Det är faktiskt en skandal”, skriver förre storstjärnan John Arne Riise.

Norge är redan avsågat i VM-kvalet och de sista kvalmatcherna blir därmed betydelselösa.

Läge att ge 18-årige Martin Ödegaard chansen att visa upp sig?

Det tycker Norges fotbollsexperter, men inte förbundskapten Lars Lagerbäck.

När svensken tog ut sin trupp lämnades supertalangen återigen utanför. Detta trots att Mats Möller Daehli saknas på grund av skada.

– När jag ser de andra mittfältarna i truppen kan jag inte begripa varför Ödegaard inte är med. Det är väldigt överraskande, och väldigt konstigt. Jag kan inte komma på en enda bra anledning att lämna honom utanför truppen, säger TV2:s expert Jesper Mathisen.

”Något har skurit sig”

Lagerbäck har nyligen sagt att Ödegaard är ”mycket nära en plats i landslaget” och att han har ”fina kvalitéer”. Men 18-åringen nobbas alltså igen.

”Martin Ödegaard nobbad igen. Det är bara märkligt! Något har skurit sig!! Har vi verkligen så många som är bättre? Nej! Detta blir bara för dumt! Det är faktiskt en skandal att han inte är med!! Inte undra på att vi har det kämpigt i norsk fotboll”, skriver förre Liverpool-stjärnan John Arne Riise på twitter.

Foto: Alberto Saiz / TT / NTB Scanpix
Ödegaard.

Riise går så långt som att ifrågasätta om Lagerbäck verkligen är rätt man att leda det norska landslaget.

”Jag var positiv i början, men jag visste för lite. Nu ser jag lite mer hur han är och hur han tänker. Är väldigt skeptiskt nu”‚ skriver han.

”Hade passat perfekt”

Aftenpostens expert Lars Tjaernås är enig.

– Han borde varit med. Dels för att han är tillräckligt bra, dels för att vi ska möta San Marino, en match som jag tror hade passat honom perfekt, säger han till VG.

Norge har två matcher kvar i VM-kvalet. Detsamma gäller för Sverige, där hoppet om en VM-biljett lever i allra högsta grad. Blågult möter Luxemburg den 7 oktober och Holland den 10 oktober.

Så är läget inför avgörandet i VM-kvalet 00:40