”Jag är annorlunda – andra regler för mig”

FOTBOLL

0–0 hemma mot Hull.

Då rasar José Mourinho mot en reporter – och sågar såväl domarkåren som sina kollegor.

– Det är andra regler för mig, säger Manchester United-tränaren.

Foto: TT

Å ena sidan, 14 raka PL-matcher utan förlust.

Å andra sidan, tre raka poängtapp.

José Mourinho var allt annat än nöjd efter den senaste missräkningen (0–0 hemma mot Hull) på onsdagskvällen.

I sin första intervju, direkt efter matchen, beklagade han sig över att Hull gjorde allt för att få tiden att gå, och att domaren Mike Jones inte agerande.

När BBC:s reporter då bad honom precisera sin kritik brast det för Mourinho.

– Om du inte kan fotboll så ska du inte stå här och hålla i den mikrofonen, sa han – och gick därifrån.

”Vet att jag är annorlunda”

Kort senare kanaliserade José Mourinho sin ilska åt ett annat håll – nämligen mot sina tränarkollegor.

Efter tisdagens match mellan Liverpool och Chelsea vrålade Jürgen Klopp mot fjärdedomaren att ”ingen kan slå oss!” och fick då till svar att ”jag gillar din ledarstil och passion”.

Något som José Mourinho inte verkar gilla.

– I tisdags så sa en fjärdedomare till en tränare att han gillar hans passion, och att han därför kan få fortsätta hålla på. I kväll var domarna på mig och bad mig sitta ner… Allting är annorlunda för mig. Alla vet att jag är annorlunda. Det är andra regler för mig, säger Mourinho enligt brittiska medier.

Han tog även upp Arsène Wengers bråk med domaren Anthony Taylor häromveckan och insinuerade att det hade blivit större uppståndelse om det varit han som gjort sig skyldig till samma sak.

”Vill inte bli straffad”

Mourinho fick även frågor om Hulls Marcos Silva och huruvida denna borde blivit utvisad efter ett flertal förseelser, men valde då att uttala sig försiktigt.

– Om jag snackar så blir jag straffad (av FA), och jag vill inte bli straffad. Jag är missnöjd med resultatet, men jag tänker inte kritisera motståndare för att de kämpar för sina liv. Varje poäng är guld värd för dem och därför måste de kämpa stenhårt. De tänjde på gränserna och domaren gick med på det, därför kunde de fortsätta så i 90 minuter, säger Mourinho.

ARTIKELN HANDLAR OM