Affären kraschade efter jätteblundern

Carlgrens framtid oviss

Foto: Bildbyrån
Patrik Carlgren
FOTBOLL

Patrik Carlgren valde 1860 München och skrev på för 2,5 år med den klassiska tyska klubben.

Men nu skriver Bild att affären kraschat.

En rejäl blunder från tyskarnas sida har satt den landslagsmeriterade målvakten i en mycket prekär situation.

Patrik Carlgren lämnade AIK efter förra säsongen då hans kontrakt löpt ut. 25-åringen gjorde sedan ett gediget arbete för att hitta rätt klubbadress att fortsätta sin karriär på och fastnade till sist för 1860 München i den tyska andraligan.

”Helt rätt klubb”

– 1860 München känns som helt rätt klubb för Patrik. De har stora ambitioner och målsättningen är att ta steget upp i Bundesliga nästa säsong. Patrik åker troligen ner i morgon (onsdag) till München. Allt är påskrivet och han hoppas kunna spela så fort som möjligt, sa agenten Nima Modyr till Sportbladet i tisdags.

Carlgren hade då skrivit på ett kontrakt över 2,5 år men trots det dröjde bekräftelsen från klubben. När transferfönstret slog igen hade målvakten fortfarande inte presenterats och hela onsdagen passerade också utan ett ord från München.

Nu skriver tyska tidningen Bild att anledningen är att affären stoppades av det tyska fotbollsförbundet.

Försökte få dispens

Enligt Bild var kontrakten mycket riktigt påskriva och Carlgrens väska packad men 1860 München missade att registrera övergången innan förbundets deadline klockan 18:00 på tisdagskvällen. Klubben ska sedan ha försökt att få dispens för att genomföra affären senare men fick nej.

Bild beskriver det hela som en rejäl groda av tillfällige sportchefen Anthony Power och investeraren Hasan Ismaik som helt enkelt inte ska ha känt till det tyska förbundets strikta transferregler.

Deras misstag sätter nu Patrik Carlgren i en mycket prekär situation utan klubb när de stora transferfönstren redan har stängt. Kvar som alternativ finns nu till exempel Ryssland (där transferfönstret stänger först den 24 februari) och Sverige (31 mars).

ARTIKELN HANDLAR OM