Häcken till final i cupen efter sent avgörande

Häcken är vidare till klubbens tredje raka final i svenska cupen.

Stine Larsen fullbordade vändningen mot Kristianstad i 91:a minuten.

– Det är den bästa känslan, säger matchhjälten till C More.

Bortalaget Kristianstad hade chans att koppla ett rejält grepp om finalplatsen när Jordan Brewster fick chansen att göra 2–0 från straffpunkten i slutet av första halvlek.

Men då sköt amerikanskan i ribban. Det blev början på Häckens vändning.

Avgjorde på tilläggstid

I minut 54 satte Anna Anvegård 1–1 efter att ha rundat Kristianstadmålvakten Melina Loeck och enkelt rullat in bollen i öppet mål.

Men avgörandet dröjde ända in på tilläggstid. Hjälte för göteborgarna blev Stine Larsen, som satte slutresultatet 2–1 efter att ha dribblat bort både försvar och målvakt innan hon satte bollen kyligt i nät.

– Jag är så nöjd med laginsatsen, vi krigar alla 90 minuter. Nu är vi i finalen och det är där vi vill vara. Så jag är jättenöjd, säger Stine Larsen till C More.

Danskan har därmed gjort mål i samtliga matcher i årets upplaga av svenska cupen.

”Vi blev lite rädda”

I bortalaget var det mycket besvikna tongångar efter slutsignalen.

– Det är surt såklart. I andra halvlek började de hitta lösningar på vårt presspel och efter det blev vi kanske lite rädda. När vi inte gör allt till hundra procent blir det svårt, säger Kristianstads lagkapten Sheila van den Bulk till C More.

I finalen ställs Häcken mot vinnaren av Hammarby och Piteå som gör upp i den andra semifinalen.

Finalen spelas den 18 maj.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.