Majstorovic bryter tystnaden

Gör comeback som agent i H&M-miljardärens satsning

Daniel Majstorovic lämnade BP för fyra år sedan.

Sedan dess har det varit tyst kring den gamle landslagsbacken.

Nu berättar 45-åringen om varför han legat lågt i flera år, konflikten med Andreas Alm, avslutet i BP, relationen med Zlatan och comebacken som agent.

Först tvingades tränaren Luis Pimenta bort från Brommapojkarna efter ett spelarmissnöje.

Kort därefter lämnade sportchefen Daniel Majstorovic, som hade rekryterat Pimenta.

Detta var i september 2018.

Sedan dess har det i princip varit tyst kring Majstorovic.

PLUS: Alla allsvenska lags försäsonger 2023

Du försvann?

– Jag försvann väl inte..., säger 45-åringen när vi når honom.

– Jag gick först tillbaka till att jobba som agent ett litet tag. Sedan kände jag att jag bara behövde ta det lugnt och tänka över vad jag ville göra i framtiden. Direkt efter att jag lade av (i början på 2014) körde jag på som agent och sedan sportchef i AEK Aten och BP. Det hade varit intensiva år och jag ville få vila i allt.

Majstorovic berättar att han var helt ledig i drygt ett år under pandemin innan han började jobba inom ett bolag som sysslar med kapitalförvaltning åt bland andra idrottsstjärnor.

”Blev en bitter eftersmak”

Häromdagen avslöjade Dagens Industri att H&M:s styrelseordförande Karl-Johan Persson gett sig in i fotbollsbranschen genom att köpa Footnation, en av fotbolls-Sveriges större agentfirmor, av agenten Miro Jaganjac. Persson gör det genom att lägga in ett stort antal miljoner i agentbolaget Wesport, som drivs av Nina Wennerström och där han redan är delägare, som formellt köper upp Footnation.

Daniel Majstorovic.
Daniel Majstorovic.

Nu visar det sig att Majstorovic lämnar finansvärlden och gör comeback som fotbollsagent då han blir ansvarig för fotbollsdelen i Wesport ihop med sin förre agentkollega Jaganjac.

– När jag träffade Nina och ”KJ” (Karl-Johan Persson) tändes en gnista inom mig att komma tillbaka till fotbollen.

Majstorovic pratar gärna och helst om visionen om att man ska bli en av de ledande agenturerna i Skandinavien.

Men då du legat lågt så länge och din gamla fejd med Andreas Alm i AIK nyligen aktualiserades igen i nypensionerade mittbacken Per ”Pertan” Karlssons bok ”Världens bästa Karlsson” så måste vi fråga om den.

– När man kom hem och ville vara med och bidra men kanske inte fick det utrymmet och den möjligheten så byggdes det väl upp en frustration. Med facit i hand blev det inte optimalt för någon part, säger Majstorovic.

– Det blev en bitter eftersmak av hela den storyn. Man försöker alltid dra lärdomar av det som händer. Man blir äldre och klokare. Som utfallet blev skulle man kanske gjort något annorlunda.

Gissar att du inte har någon relation med Alm i dag?

– Vi har stött på varandra i olika sammanhang och den tiden är bortspolad för längesen. När vi träffats har det inte varit frostigt eller konstigt över huvud taget.

Kompisen Mellberg tar över BP

När du lämnade BP – fick du sparken eller var det ett gemensamt beslut?

– Det var ömsesidigt. Det var en extrem kontrast att komma hem till Sverige och BP från AEK Aten, både positivt och negativt. Men det var en väldigt lärorik tid.

Hur är din relation till BP i dag?

– En bra, positiv relation. Det är absolut inga konstigheter. Sedan har det skett en förändring i strukturen i BP jämfört med för fem-sex år sedan.

Majstorovic kom till BP första gången som junior och det var där han blev elitspelare.

Kompisen Olof Mellberg tar över BP.
Kompisen Olof Mellberg tar över BP.

Nu är klubben som ständigt åker jojo mellan de tre högsta serierna tillbaka i allsvenskan. Majstorovic gamle kompis Olof Mellberg har tagit över laget igen inför den allsvenska återkomsten.

– Jättekul att han får den här möjligheten efter att varit ifrån tränaryrket några år. Jag hoppas verkligen att han får all uppbackning och stöd som han behöver. Potentialen att bygga något finns där men man få kontinuitet och behålla spelarna lite längre.

Tror Brasilien vinner VM

Den tredje i den gamla väntrojkan i landslaget var en viss Zlatan Ibrahimovic.

– Vi har en väldigt, väldigt nära relation, säger Majstorovic.

Han är övertygad om att Ibrahimovic kommer tillbaka som spelare.

– Definitivt. Jag tror absolut att vi får se honom på planen igen. Sedan får vi se i vilken utsträckning. Han har en enorm kraft i den han är och den person han vuxit ut till de senaste åren.

Vad tror du att han kommer att syssla med efter spelarkarriären? Blir han kvar inom fotbollen?

– Svårt att säga. Med den historien och erfarenheten han har skapat sig genom åren vore det helt fantastiskt att få in en sådan person i fotbollssystemet igen. Men det är jättesvårt att säg inom vilken genre.

Till sist: vi är mitt uppe i ett fotbolls-VM. Vilka vinner?

– Jag tror Brasilien tar hem det. De möter Frankrike i finalen.

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.