Hanna Glas väntas lämna Bayern – nära Kansas City Current

Sportbladet avslöjar: Ser ut att följa Mimmi Larsson

Hon har opererat knäet och förväntas missa hela vårsäsongen.

Ändå ser Hanna Glas ut att lämna Bayern München.

Landslagsbacken är enligt Sportbladets källor nära Kansas City Current.

Normalt sett brukar inte en knäskadad spelare flytta på sig med ett halvår till VM. Men enligt Sportbladets uppgifter har veckor av diskussioner lett fram till att Hanna Glas nu bara är detaljer från att lämna Bayern München och skriva på för Kansas City Current.

Detta trots att Glas opererade knäet i september 2022 och har flera månaders rehabilitering kvar innan hon kan spela en match.

PLUS: Kärleksparen i svenska landslaget

Om övergången blir av kommer den 29-åriga ytterbacken bli lagkamrat med sin kompis Mimmi Larsson, som presenterades av Kansas i december, samt med den brasilianske stjärnmittfältaren Debinha. Som bonus får hon tidigare F19-förbundskaptenen Caroline Sjöblom som assisterande tränare.

Tre allvarliga knäskador

Kansas City är ett av de lag som satsar hårdast i den amerikanska ligan NWSL. Klubben håller på att bygga en egen arena enbart för sitt damlag och kom i höstas till final där de förlorade mot Portland Thorns med 2–0.

Hanna Glas lämnade Eskilstuna för PSG 2018. Hon tillbringade två säsonger i Paris och är nu inne på sitt tredje år i Bayern München.

I sin karriär har hon opererat korsbandet tre gånger, utöver ingreppet i höstas.

”Jag ska göra allt jag kan för att komma tillbaka starkare” skrev hon i september på instagram.

I Kansas City Current finns en spelare som förstår vad Glas går igenom. Den amerikanska guldhjälten Sam Mewis är också knäskadad och ser ut att missa VM i Nya Zeeland och Australien som inleds 20 juli.

Hanna Glas.
Hanna Glas.
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.