Dottern kollapsade efter straffmissen

Ghana-stjärnan André Ayew, 32, åkte raka vägen till sjukhuset efter förlusten mot Uruguay.

Anledningen? Hans sjuåriga dotter kollapsade när han missade sin straff.

”Det var otäckt, men lyckligtvis är hon okej nu”, skriver den ghananske journalisten Fentuo Tahiru på Twitter.

Ghana och straffsparkar rimmar illa.

I VM 2010 hade Asamoah Gyan chansen att skjuta en afrikansk nation till VM-semifinal för första gången någonsin, men sköt i ribban varpå TV4-kommentatorn Lasse Granqvist vräkte ur sig de numer bevingade orden ”allt skiter sig för Ghana”.

PLUS: Leifby rankar: 20 snyggaste tröjorna i fotbolls-VM någonsin

I går fick André Ayew chansen från elva meter i måstemötet med Uruguay, men målvakten Sergio Rochet gick åt rätt håll och räddade och Ghana förlorade till slut matchen med 0–2.

Dottern kollapsade

Efter matchen åkte Ayew raka vägen till sjukhus. Hans sjuåriga dotter kollapsade nämligen när han missade straffsparken och fick föras till ett sjukhus i Doha.

Den ghananske journalisten Fentuo Tahiru var på plats på sjukhuset när Ayew hämtade sin dotter och rapporterar att hon nu mår bra.

”Besviken”

Ayew blev utbytt redan i halvtid, men åkte inte till sjukhuset förrän efter matchens slut. Han hann ställa upp på några intervjuer och berättade då om sin besvikelse.

– Jag är givetvis väldigt besviken över resultatet. Vi hade chansen att ta oss vidare till åttondelsfinal, men jag missade straffen och självklart är det väldigt svårt att smälta. Men jag är optimistisk inför framtiden. Gud ger de tuffaste utmaningarna till de starkaste människorna. Jag är ledsen nu, men jag ska se till att göra det bättre nästa gång, sa han enligt sajten Ghana Web.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.