Messis krav för att stanna i Barcelona avslöjade

Lionel Messi lämnade Barcelona under 2021 sedan parterna inte kommit överens om villkoren i argentinarens kontrakt.

Nu har detaljerna kring den uteblivna fortsättningen i Barcelona avslöjats.

Messi ska nämligen ha krävt en privatjet, 100 miljoner kronor och en privat loge för sin egen och Luis Suarez familjer.

Efter sina 21 år i klubben tog sagan om Lionel Messi och Barcelona slut, när den argentinske superstjärnan i augusti 2021 skrev på för franska Paris Saint-Germain.

Förhandlingar kring en fortsättning i Spanien och Barcelona fanns dock. Men till slut ska Messis krav ha blivit alltför stora för katalanerna.

Nu avslöjar den spanska tidningen El Mundo nya detaljer om förhandlingarna.

PLUS: Otroliga förvandlingen: ”Jag tog inte ett löpsteg”

Kraven: Privatjet och 100 miljoner kronor

Messi ska enligt El Mundo ha haft enorma krav på sin förra klubb för att förbli en Barcelonaspelare.

Superstjärnan krävde tillsammans med sin agent och pappa, Jorge Messi en sign on-bonus på motsvarande 100 miljoner kronor, samt ett privat flygplan för att ha möjlighet att flyga hem familjen till Argentina över julen.

Men inte nog med det. Messi ska även ha begärt en privat loge på Barcelonas hemmaarena Camp Nou, dels för egen räkning men även för vännen Luis Suarez och dennes familj.

Uppgifterna, som framkommit genom mejl som den spanska tidningen tagit del av, gör gällande att Barcelona å sin sida var redo att acceptera kraven. Men när Messi även ville sänka sin utköpsklausul för att på så sätt kunna lämna klubben när han själv ville tog förhandlingarna stopp, vilket gjorde att en förlängning av kontraktet till sist uteblev och Messi hamnade i stället i Frankrike och PSG.

Klicka hem dina rosa prylar i Sportbladet Shop här!

.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.