Augustinsson om danska hånet: ”Det svider”

Publicerad 2022-11-16

GIRONA. Danmark ska till Qatar och tar gärna chansen att håna Blågult.

Förbundskaptenen Kasper Hjulmand skrattar gott när han får en fråga om Sveriges ”chanser att vinna VM”.

– Det svider, säger Ludwig Augustinsson.

I ett klipp på Twitter som lagts ut av SVT-reportern Johan Kücükaslan får danske förbundskaptenen Kasper Hjulmand en fråga från en dansk radioreporter om vad han tror om ”Sveriges chanser att vinna VM”?

Den hyllade dansken kan inte göra annat än att skratta gott åt frågan och svara:

– Relativt små, säger hyllade Hjulmand som ett par år före succén med Danmark var aktuell som tränare för Elfsborg och Malmö FF.

”Rätt att vara lite kaxiga”

När svenske landslagsbacken Ludwig Augustinsson får höra om klippet kan han inte göra annat än att erkänna:

– Danmark har gjort det bra. Dom har rätt att vara lite kaxiga. Men vi kommer komma tillbaka starkt. Dom är hetare än oss nu.

Danmark checkade in på sin VM-bas, ett lyxhotell 35 km utanför Doha i Qatar med en motorväg och amerikansk flygbas som närmsta grannar, under tisdagen.

Svenska landslaget förberedde sig för en träningslandskamp som sparringpartner mot VM-klara Mexiko under onsdagskvällen i Girona, Spanien.

PLUS: Asahara rankar: Så bra är alla VM-klara lag

– Det svider att vi inte tog oss till VM. Det har svidit hela året. Man har ju revanschlust. Vi ska bara ta oss till de två kommande mästerskapen. Det är så man känner det, säger Aston Villa-spelaren bestämt.

– Det var en fantastisk upplevelse när vi var med i VM senast. Så varje gång det dyker upp nu så blir man lack, säger Augustinsson.

Med spelare som Simon Kjaer, Milan, Andreas Christensen, Barcelona och Christian Eriksen, Manchester United i spetsen har Danmark gjort mycket bra resultat och spelat en fartfylld, underhållande fotboll under förbundskaptenen Kasper Hjulmand de senaste åren.

Tog klar gruppseger

Till VM tog de sig till som klar gruppsegrare i kvalet.

– Danmark har klivit om oss. Spelarna har bättre klubbadresser, dom har större och fler alternativ. Dom säljer spelare dyrare, säger Augustinsson.

– Vi har fått fram några unga bra spelare, men de har fått fram fler, en bättre bredd med fler spelare i större ligor. Dom ligger före oss just nu.

– Jag tror Danmark kan överraska stort i VM.

Hur långt kan dom gå?

– Jag kan inte deras grupp, men dom skulle kunna gå till en semifinal. Så bra är dom. Danmark kan slå alla lag, säger Ludwig Augustinsson.

Danmark spelar i samma grupp som Tunisien, Frankrike och Australien i VM. De rødhvide inleder mästerskapet mot Tunisien på tisdag nästa vecka.

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!