Real Madrid vann supercupfinalen

avFrida Fagerlund

Victor Nilsson Lindelöfs Manchester United fick se sig besegrat i supercupfinalen.

Isco blev matchhjälte för Real Madrid i 2–1-segern.

Svenskens betyg? ”Övertygade inte en enda sekund” lyder domen i England.

Foto: EDDIE KEOGH / X01801

Det blev Real Madrid som gick vinnande ur mötet med Manchester United i supercupfinalen, den första tävlingsmatchen för de båda storklubbarna den här säsongen.

United-försvararen närmast situationen, Victor Nilsson Lindelöf, hann inte med när Casemiro spräckte nollan i den 24:e matchminuten. På reprisbilderna syntes det dock att målskytten stod i offsideposition strax innan han tog emot bollen.

Utökningen var resultatet av ett fint väggspel i Real. Isco passade till Gareth Bale, fick tillbaka bollen, och kunde därefter enkelt rulla in 2–0 bakom en chanslös David De Gea.

Lukaku målskytt

Reduceringen, som väckte nytt liv i United, kom i den 61:e minuten. Nyförvärvet Nemanja Matic sköt ett skott utifrån och ett annat nyförvärv, Romelu Lukaku, högg på returen.

Men närmare än så kom aldrig United, trots ett gyllene läge för inhopparen Marcus Rashford i slutminuterna. Real Madrid kan därmed titulera sig supercupmästare.

Tuff kväll för ”Vigge”

Nilsson Lindelöfs insats efter 90 minuters spel? Reaktionerna i England verkar överlag handla om att svensken behöver mer tid, även om han inte direkt klandras för något av målen.

The Mirror gick snäppet längre i sin bedömning. Svensken får en femma på en skala mellan 1–10, med den inte så smickrande kommentaren ”övertygade inte en enda sekund under matchen”.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM