”Riskerar sparken – efter EM-fiaskot”

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
Steffi Jones.
FOTBOLL

I tårar efter Tysklands EM-fiasko i går.

Nu riskerar förbundskaptenen Steffi Jones att få sparken, enligt Bild.

”Vi måste fundera på vad som behöver göras”, skriver förbundets ordförande Reinhard Grindel.

Fotbolls-EM i Nederländerna blev ett rejält misslyckande för det tyska landslaget.

Efter sex raka EM-titlar åkte Tyskland ut redan i söndagens kvartsfinal mot Danmark efter att ha tappat en 1–0-ledning till förlust med 2–1.

– Det är helt sinnessjukt. Sinnessjukt! Vi får inte den bästa starten men det är så skönt att vi kommer tillbaka. Jag vet inte vad jag ska säga, det är bara så sjukt, sa danskan Nadia Nadim efteråt.

Bild: Hon får sparken

Och Tysklands EM-fiasko får konsekvenser.

Nu riskerar tyska förbundskaptenen Steffi Jones, som var i tårar efter kvartsfinalförlusten, att få sparken – efter endast ett drygt år på posten, enligt tyska Bild.

”Hennes framtid hänger på en skör tråd”, skriver tidningen.

– Min egen motivation finns för att fortsätta. Men det är beslutfattarna i det tyska fotbollsförbundet som bestämmer. Och vi kommer garanterat att sätta oss ned och prata inom de närmsta dagarna, sa Steffi Jones direkt efter slutsignalen i går.

”Vi är väldigt besvikna”

Och även tyska fotbollsförbundets ordförande Reinhard Grindel bekräftar på sin egen Facebook att man ska utvärdera Jones arbete.

”Självklart är vi alla mycket väldigt besvikna på damlandslagets tidiga utträde och framför allt på den svaga prestationen mot Danmark. Men allt var inte dåligt, vi är lugna, trots frustrationen över förlusten och kommer nu sätta oss ned och fundera på vad som behöver göras”, skriver Grindel.