Rosenberg utbytt med skada direkt

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Malmö fick en mardrömsstart mot AFC Eskilstuna.

Redan efter åtta minuter tvingades lagkapten Markus Rosenberg kliva av skadad.

– Han sa att det kändes som ett pistolskott i baken, berättar lagkamraten Oscar Lewicki för Sportbladet.

– Är det en bristning så kan han bli borta i fyra till sex veckor, säger klubbens fysioterapeut Jesper Robertsson.

Allsvenskan återstartade i dag efter några veckors uppehåll och Malmö FF tog emot nykomlingen AFC Eskilstuna.

Men redan efter fyra minuters spel kom bilderna som sprider oro i MFF. Lagkapten Markus Rosenberg sköt då ett skott från distans, fick ont – och blev liggande i gräset.

”Mackan har ont”

Han tvingades kliva av skadad, till synes med känningar i ryggslutet.

– ”Mackan” har ont i vänster sätesmuskulatur. Det som hände var att det högg till i skottögonblicket. Vi bedömer att det finns två troliga scenarion; antingen är det en krampkänning eller en bristning. Vad det är ska vi ta reda på kommande dagar, säger klubbens fysioterapeut Jesper Robertsson.

Om det är en bristning, vad innebär det då?

– Det vill jag inte spekulera i just nu.

Men det finns väl ett ungefär kring hur länge man brukar vara borta då?

– I så fall kan man vara borta i fyra till sex veckor. Men vi hoppas fortfarande att det bara är en krampkänning.

Hur snabbt får ni reda på det?

– Om ett par dagar kommer vi att ha en bra bild av läget. Så just nu vill jag inte uttala mig om tider, det blir för mycket spekulationer då, säger Jesper Robertsson.

Om Rosenberg blir borta länge missar han, förutom allsvenska matcher, även den första omgången i Malmös Champions League-kval.

Man möter makedonska laget FK Vardar den 12 och 18 juli.

”Som ett pistolskott”

Rosenberg lämnade arenan utan att göra några intervjuer, men Oscar Lewicki hann i alla fall byta några ord med sin lagkamrat.

– Han sa att det kändes som ett pistolskott i baken. Det var tråkigt att se, såg ut lite som en ”gubbaskada”. Jag vet inte riktigt vad det var och han visste väl inte själv i nuläget heller. Men vi hoppas på en snabb återhämtning, ”Mackan” är en viktig spelare för oss, säger Lewicki.

Galen målfest

Rosenberg ersattes av 18-årige Mattias Svanberg – och tio minuter senare klev Svanberg fram och dundrade in 1–0 rakt upp i krysset.

Men AFC vände på steken.

I den 31:a minuten satte Omar Eddhari, som befann sig i misstänkt offsideposition i upprinnelsen till målet, 1–1. Och precis före paus fullbordade Ferid Ali vändningen till 2–1.

Men i inledningen av den andra halvleken kvitterade Yoshimar Yotún till 2–2 på frispark och i den 65:e minuten satte Oscar Lewicki 3–2, vilket blev slutresultatet.

ARTIKELN HANDLAR OM