Ilska mot Barcelona: ”Ska anmäla till Fifa”

Publicerad 2017-06-23

Neymar.

Santos och Barcelona har en frostig relation sedan övergången av Neymar.

Nu uppstår ännu en konflikt.

Enligt brasilianska medier tänker Santos anmäla Barça till Fifa.

När Barcelona värvade Neymar från Santos uppstod en kontrovers mellan klubbarna. Barcelona hävdade att de betalat 57 miljoner euro (cirka 490 miljoner kronor) för stjärnspelaren medan Santos hävdade att de bara fick 17 miljoner euro (cirka 145 miljoner kronor).

Mitt i skottgluggen fanns de två investbolagen DIS och Tiesa som båda krävde sin del av kakan. Men Santos riktade ändå mestadels av sin kritik mot just FC Barcelona och i ett öppet brev gick man till attack mot såväl dåvarande presidenten Sandro Rosell som vice presidenten Josep Maria Bartomeus.

Uppges klar för Barça

Nu råkar man i luven på varandra igen.

Uppgifter gör nämligen gällande att Barcelona kommit överens med 26-årige Santos-spelaren Lucas Lima, som också är god vän med Neymar, hans pappa och syster Rafaella, om en övergång.

Kan ha brutit mot reglerna

Lucas Limas kontrakt med Santos löper ut vid årsskiftet och tanken är då att han ska gå till Barcelona på fri transfer. Men enligt reglerna får andra klubbar inte prata med spelare förrän det är ett halvår kvar på deras utlöpande kontraktet och Santos hävdar nu att Barça har begått ett regelbrott genom att redan kontaktat Lucas Lima.

Enligt Globoesporte kommer man att anmäla den spanska storklubben till Fifa.

Följ ämnen i artikeln