Football Radical: Har Blågult blivit nya DDR?

Av: Sportbladet.se

Publicerad:
Uppdaterad:

Simon har varit på gala och Johanna på spansk valturné, men i övrigt är allt som det brukar.

Veckans Football Radical handlar följaktligen om murar, östtyskt sex och argentinsk reggae.

OM fick till slut ner den olympiska franska muren i helgen och kan Football Radical börja i Marseille så gör de förstås det. Detta trots att Johanna bevakat ett val i Spanien och Simon varit på besök hos Maja Nilsson Nilsson Lindelöf i Manchester och sen på fotbollsgala.

Berlinmuren har också fått ge upp, det var trettio år sedan i veckan, men Simon Bank står när de andra faller och han gör det med en slutsats om hur det omvittnat goda DDR-ligget också märks inom fotbollen. Eller något åt det hållet.
Har Sveriges herrlandslag i fotboll blivit det nya DDR? Andreas Granqvist vill avskaffa individuella priser och Janne Andersson vill kanske inte sitta i guldbollenjuryn längre. Johanna jämför den svenska sossefieringen med franska Les Bleus som perfekt fond. Simon spekulerar i hur långt man kan dra Andreas Granqvist utspel; kommer vi ha individuell lönesättning alls om Granen för bestämma, behövs ens några namn på tröjorna? Kanske vet Hedvig Lindahl, kanske inte, men hon har i alla fall en intressant och rimlig idé om varför damfotbollen växer så snabbt just nu: Det har inte med någon magisk VM-effekt att göra, mer med riktigt bra copywriters.
Det har spelats fotbollspiano på Perugias flygplats också och så har Rysslands mest fanatiska Barça-supporter, känd från Arsenal, satt sin grabb i Team Messi.

Dessutom: Ellen White, Katarina Witt, Victor Nilsson Lindelöf, Margret Atladottir, Dimitri Payet, Ola Söderholm, Andrej Arsjavin, Marcello Falzerano, Diego Armando Maradona, Harry Kane, Erik Karlsson, Leo Messi, Presnel Kimpembe.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.