Bojkotten: Vägrar köpa öl på arenan

”Vill inte vara med och bidra”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgårdens fans planerar en bojkott.

Uppmaningen: Sluta köp öl i arenornas barer – eftersom det i förlängningen kan gynna Hammarby.

”Den nuvarande lösningen är ohållbar och oacceptabel”, skriver Järnkaminerna och Ultra Caos Stockholm i ett gemensamt uttalande.

Bakgrunden är att ärkerivalen Hammarby nyligen tecknat ett sponsoravtal med dryckesleverantören Spendrups. Det är deras öl som kommer att säljas på barer och kiosker på Tele 2 arena och Hovet framöver.

”Vill inte bidra”

Därför agerar Djurgårdens fans.

”Det spelar ingen roll hur avtalet ser ut, vi väljer att konstatera att den nuvarande lösningen gällande dryckesförsäljning på Djurgårdens arrangemang i fotboll och hockey är ohållbar och oacceptabel. Vi vill inte vara med och bidra till stora intäkter för en rivals sponsor samtidigt som intäkterna tillbaka till DIF från försäljningen är väldigt låga. Vi uppmanar alla Djurgårdare att helt och hållet bojkotta all dryck i kiosker och barer, fram till dess att alla inblandade parter har hittat en lösning som gynnar Djurgårdens IF”, skriver supportergrupperingarna Järnkaminerna och Ultra Caos Stockholm i ett gemensamt uttalande.

Djurgårdens fans planerar bojkott
Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Djurgårdens fans planerar bojkott

Spelar på lördag

Det är oklart hur försäljning av öl i samband med Djurgårdens matcher påverkar eventuella intäkter för Hammarby. Sportbladet söker Daniel Stålbo, marknads- och kommunikationschef på Stockholm Live (som driver Tele 2 arena och Hovet) samt Djurgården fotbolls ekonomiansvarige Jerker Hedenstedt, men hittills utan framgång.

Djurgården möter norska Brann i en träningsmatch nu på lördag. Den matchen spelas på Tele 2 arena.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN