Ishizaki lämnar Elfsborg – avslutar karriären

avEmil Eiman-Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Denna säsong blir hans sista.

Stefan Ishizaki avslutar karriären.

– Det är med stolthet och glädje man ser tillbaka på den tiden som varit här, säger 37-åringen.

Måndagens möte med IFK Göteborg blir Stefan Ishizakis sista hemmamatch för Elfsborg, mittfältaren har bestämt sig för att avsluta karriären efter säsongen.

– ”Ishi” har verkligen bidragit till våra framgångar, först och främst på planen men också som den person han är. Att han nu avslutar karriären känns givetvis sorgligt men man känner också en oerhörd stolthet över att det är hos oss i IF Elfsborg han gör det, säger Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson.

37-åringen kom till Elfsborg första gången 2006 och stannade till 2013, under de åren vann han två SM-guld med klubben. Efter några säsonger i LA Galaxy och AIK vände Ishizaki tillbaka till Boråsklubben i fjol.

Även målvakten Kevin Stuhr-Ellegaard och mittbacken Jon Jönsson lämnar med utgående kontrakt, och trion kommer att tackas av på Borås Arena.

Målvakten kritisk

Stuhr-Ellegaard stoppades från att spela och träna med laget efter att han riktat skarp kritik mot klubbchef och tränare Jimmy Thelin.

– Jag blir bara förbannad. Men Jimmy är rädd för starka personligheter, så är det bara, sade han som tillhört klubben sedan 2012.

36-åringen uppgav att han hade fått ett kontraktsförslag i somras, men att det senare drogs tillbaka efter att tränaren Jimmy Thelin blivit osäker.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM