”Förstår inte var det kommer ifrån”

Djurgården slår tillbaka mot Hammarby: ”De var helt klappusla”

Reporter: Malin Wahlberg

Publicerad:

Trots att Djurgården toppar allsvenskan anser sig Hammarby vara favoriter i derbyt.

Serieledarna förstår inte varför.

– Vi leder så det borde vara tvärtom, säger Curtis Edwards. 

På söndag kan Djurgården ta ytterligare ett steg mot SM-guldet vid en seger i det stekheta derbyt mot Hammarby. Trots att laget leder serien ser många dock Hammarby som favoriter, så även ”Bajen” själva. 

– Vi är favoriter. Vi är snäppet bättre, sa Muamer Tankovic efter 5-1-segern mot Örebro och fick medhåll av Nikola Djurdjic
– Djurgården är bra men får svårt mot oss. Vårt lag är lite bättre.

”De var helt klappusla”

Hammarby och Djurgården har fyra raka segrar var inför derbyt. Medan Dif har besegrat bottenlag med viss möda har Hammarby kört över sina motståndare med en målskillnad på 12-5. 

Att Djurgården skulle befinna sig i en formsvacka eller ha drabbats av guldfrossa slår Thomas Lagerlöf ner direkt. 

– Jag förstår inte vad det kommer ifrån. De snackar om att vi var dåliga mot Helsingborg. Visst, de fick två kontringslägen, men ser man på den matchen är det en av våra bästa matcher på hemmaplan. Statistiken är mördande. Vi har aldrig varit så överlägsna och skapar så mycket målchanser som i den matchen. Sedan städar vi av Sundsvall borta jätteenkelt och tar en ganska stabil seger mot Falkenberg hemma även om den är inte är sprudlande. Vi känner alls att vi har någon formsvacka att tala om, säger tränaren och fortsätter: 

– Ingen pratar om Hammarbys match mot Sirius där de var helt klappusla i första halvlek bara för att de van. Det är som att man har råd att göra en dålig halvlek om man vinner med 3-0. Men Hammarby är ett jättebra lag definitivt. Det är en väldigt svår motståndare och det känns vidöppet.

”Borde vara tvärtom”

Curtis Edwards håller med. 

– De har gjort mycket mål och de känner sig hemma på arenan. Men jag vet inte varför de är favoriter om jag ska vara ärlig. Vi leder så det borde vara tvärtom. Men det är inga problem, jag tror inte att någon bryr sig om det, säger han och fortsätter:

– Det är en massiv match men vi pratar inte om de andra lagen eller hur bra vi är. Vi försöker bara gå ut och göra vårt bästa. Innan säsongen var det ingen som pratade om Djurgården så vi njuter bara och fortsätter att jobba hårt.

Serieledarna har bara förlorat tre matcher den här säsongen, alla har kommit i derbyt. Men att det skulle finnas något derbyspöke är det ingen i Djurgården som tror.

– Det betyder inte så mycket. Vi har mött bra fotbollslag. Vi mötte Malmö och AIK på bortaplan samma vecka och vann nere i Malmö och förlorade på Friends, det hade lika gärna kunnat vara tvärtom. När två bra fotbollslag möts är det ganska små marginaler som avgör och så känns det som att det kommer att vara på söndag också, säger Lagerlöf.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad: