Herrlandslaget i fotboll

Mystiken kring Viktor Claesson

Sportbladets källor: Korsbandet är av

Av: 

Johan Flinck

Michael Wagner

FOTBOLL

Hur allvarligt skadad är Viktor Claesson?

Hemlighetsmakeriet är stort från alla inblandade.

Men enligt Sportbladets uppgifter är korsbandet av.

Det var i måndagens EM-kvalmatch mot Spanien (0–3) som Viktor Claesson fastnade med högerknäet i gräset och tvingades gå av redan efter 25 minuter.

– Jag kände att det var något som hände i smällen. Jag springer förbi två spanjorer och tror att det är Jordi Alba som sparkar på vaden och så flyttar sig benet på något sätt, sa Claesson direkt efter matchen.

Många har befarat att korsbandet skulle vara av och enligt Sportbladets uppgifter från ett flertal källor är det just så.

Men hemlighetsmakeriet kring skadan är mycket stort och börjar likna allt hysch-hysch kring Zlatan Ibrahimovics knäskada för drygt två år sedan.

Ingen av de inblandade vill uttala sig om vad det är för skada.

”Väldigt ledsen”

Från förbundets sida säger landslagschefen Stefan Pettersson:

– Han är inte vår spelare nu utan han tillhör klubben (Krasnodar) och det är de, och Viktor själv förstås, som får uttala sig om vad som gäller. Vi vill inte uttala oss om något som gäller klubben. Det är så vi jobbar när det händer sådana här grejer.

Har Krasnodar bett er att inte säga något?

– Nej, inte vad jag vet och det borde jag veta.

Hur mår Viktor?

– Jag pratade med honom dagen efter matchen och han var naturligtvis väldigt ledsen över skadan. Det kan man förstå. Men man får bryta ihop några dagar och så får man ta tag i det sedan. Det brukar ordna sig, säger Pettersson.

Skulle på semester

Claesson undersöktes i Stockholm dagen efter matchen mot Spanien. Efter samlingen skulle den nygifte mittfältaren åkt på semester.

Vet du om han åkte tillbaka till Ryssland på grund av skadan?

– Vi kollade honom, men vad han gjort efter det kan jag inte svara på.

Fick ni klart för er vad det är för skada?

– Inte hundra kanske. Men vi har en bild såklart. Jag antar att klubben fortsatt undersöka honom, vart han nu åkte, säger Pettersson.

Är det inte konstigt att det inte kommer något besked från Krasnodar – det är många, inte minst svenska landslagssupportrar, som undrar?

– Är det någon som frågat dem då? De kanske svarar.

På väg att låna in ersättare

Det gör man inte i Krasnodar.

I onsdags lade klubben ut en artikel på sin hemsida där de konstaterar att Claesson är skadad och önskar svensken och en annan nyckelspelare, Juri Gazinskij, som också skadades under landslagsuppehållet, ett snabbt tillfrisknande.

”Vi väntar på er och vi är säkra på att ni kommer tillbaka ännu starkare.”

Sportbladet har varit i kontakt med Krasnodars presschef och han låter bara hälsa att klubben inte kommenterar skador på sina spelare.

”Jag har inget att välja på”

Claesson själv då?

Han skriver i ett sms till Sportbladet att han förstår att situationen väcker frågor:

”Men jag hänvisar alla kommentarer i nuläget till min arbetsgivare, FC Krasnodar. De vill att både jag och landslaget väntar med att kommunicera ut exakta detaljer kring skadan och då har jag inget att välja på heller av respekt för dem.”

Men Krasnodar räknar uppenbarligen bort 27-åringen för en lång tid framöver. Enligt rysk media är man redan på väg att låna in Reziuan Mirzov från Rostov som ersättare för den svenske landslagsstjärnan. Krasnodar ska ju kvala till Champions League i sommar för första gången.

Om korsbandet är avslitet, vilket allt tyder på enligt Sportbladets källor, kan Claesson inte räkna med att vara tillbaka i spel förrän tidigast någon gång under nästa år.

Ryktades till Premier League

Claesson kommer från en mycket stark säsong i ryska ligan och gjorde tolv ligamål för sitt Krasnodar. I EM-kvalet gjorde han mål i de tre första matcherna och toppade inför matchen mot Spanien Sportbladets rankning av Blågults bästa spelare efter VM.

Claesson har dessutom varit omgärdad av en hel del flyttrykten, bland annat till olika Premier League-klubbar som skulle kunna betala Krasnodars prislapp på storstjärnan – långt över 100 miljoner kronor.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Herrlandslaget i fotboll

LÄS VIDARE

Viktor Claesson om återkomsten: ”Trodde att jag var Superman”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Viktor Claesson

Stefan Pettersson

FC Krasnodar