Holmberg: ”Det är en liten touch”

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Kritiserad och ifrågasatt. Mot IFK Göteborg visade Kalle Holmberg att han hittat formen.

Även om han ändå blev ifrågasatt.

– Det är en jätteliten touch, men hade det inte varit en touch så hade jag stått upp, säger Djurgårdsanfallaren om den omdiskuterade straffsituationen.

Kalle Holmberg, allsvensk skyttekung 2017, har varit hårt kritiserad i början av säsongen. Dplays expert Irma Helin menade att han inte var en tillräckligt bra fotbollsspelare för att spela i Djurgården.

Men mot IFK Göteborg, i en renodlad anfallsroll, gav han klara besked. Han gjorde ett mål, fixade en straff och ett rött kort på motståndarnas unge mittback Jesper Tolinsson, 17.

– Det är klart att det här var viktigt för självförtroendet. Men jag lägger inte så mycket fokus på vad experter och andra säger, utan det får de stå för. För mig gäller det att leverera på planen och det tycker jag att jag gör. Jag har gjort några mål nu på slutet och det känns bra.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Den förre Norrköpingsspelaren var involverad i det mesta, och ifrågasattes hårt när han såg ut att falla oerhört enkelt mot Tolinsson, vilket gav Djurgården straff.

– Jag har sett situationen på tv i paus. Det är en jätteliten touch, men hade det inte varit touch så hade jag stått upp. Det är ändå en liten touch. Sen är det olyckligt att det är Tolinsson som är involverad i båda situationerna.

Ja, för bara en kvart senare tog Holmberg tillvara en svag förstatouch från Blåvitts mittback och blev sen nedriven av densamme. 

– Den situationen är mindre att snacka om. Han får upp händerna på mig ganska solklart. Domaren blåser och då måste han ta rött eftersom de tär friläge. Det är som det är. 

Holmberg hade sen tre-fyra jättelägen att avgöra matchen helt, men blev i stället utbytt med dryga kvarten kvar.

Blev du förvånad?

– Jag var lite trött och hade lite krampkänning i vaderna. Men jag hade velat spela vidare. Fast det var nog rätt taktiskt, det är match snart igen. 

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE