Blåvitts mardröm – tvingas till operation

Kennet Andersson: ”Finns en enorm kraft”

Publicerad 2020-06-26

Robin Söder tvingas till operation.

Nu blir IFK Göteborgs lagkapten borta till i höst.

– Han har kämpat hårt men fattat att det inte har gått, säger sportchefen Kennet Andersson.

Följ ämnen
IFK Göteborg

Efter en längre tid med skadebekymmer måste Blåvitts lagkapten genomgå en operation.

– Vi känner för Robin, som genom sin professionalism och karaktär verkligen har gjort allt han kan för att kunna prestera som han vill ute på planen. Men tyvärr tvingas vi alltså till operation, säger Calle Persson, fysioterapeut, till klubbens sajt.

”Har begränsat honom”

Vidare skriver Blåvitt: ”I linje med våra riktlinjer för hälsoinformation kommer vi inte att precisera skadan ytterligare, detta med hänsyn till Robins integritet.

– Skadan har begränsat Robin i hans fotbollsspelande. Det är skadan som har hållit honom borta från de två senaste matcherna och som nu gör att han behöver rehabträna under en längre tid, säger Calle Persson.

Nu kommer alltså Robin Söder, som återvände 2018 efter en utlandssejour, bli borta till i höst.

”Finns en enorm kraft”

– Först och främst tänker man på spelaren när det blir en sån här situation. Robin är en oerhört lojal spelare. Nu är fokus på att han ska komma tillbaka på ett bra sätt, säger Kennet Andersson till Sportbladet.

Vad betyder det här för Blåvitt som lag?

– För lagets skull är det väldigt olyckligt. Han kom ju tvåa i skytteligan förra året, så det är klart att det betyder en hel del, säger han och fortsätter:

– Men vi såg i går att det finns en enorm kraft i det här laget. Det var oerhört starkt att göra det vi gjorde mot Hammarby borta. Så den kraften får vi fortsätta använda.

Kan du säga någonting om hur länge han blir borta?

– Ingenting. Jag har ingen aning, säger Kennet Andersson.