AVSLÖJAR: Allsvenske stjärnan lämnar för 27 miljoner

Jesper Karlsson.
Jesper Karlsson.

Jesper Karlsson är på väg att lämna Elfsborg.

I morse sågs anfallsstjärnan på Landvetter flygplats och flög mot Holland.

Enligt Sportbladets uppgifter är ligatvåan AZ redo att betala cirka 27 miljoner kronor för 22-åringen.

Följ ämnen i artikeln

Sedan en över en månad tillbaka har Elfsborg fått konkreta bud på sin kantstjärna Jesper Karlsson från flera olika klubbar.

Nu ska Boråsklubben ha accepterat ett av buden och Karlsson själv känna att det är rätt möjlighet för honom att ta nästa steg i karriären.

Igenkänd på Landvetter

I morse blev den allsvenska skytteligatvåan igenkänd på Landvetter flygplats vid gaten för att flyga mot Amsterdam, enligt Sportbladets ögonvittnen.

Efter att Jesper Karlsson gjort två mycket bra landskamper med U21-landslaget under förra veckan ska Elfsborg och vårens holländska ligatvåa AZ Alkmaar under de senaste dagarna kommit överens om en prislapp på över 27 miljoner kronor, erfar Sportbladet.

Fotbolldirekt har tidigare rapporterat att en icke namngiven klubb lagt ett bud på 25 miljoner kronor för 22-åringen.

Enligt holländska uppgifter som Sportbladet tagit del av ska Elfsborg och AZ vara överens kring transfern för skytteligatvåan men det återstår för Karlsson att besöka Afas Stadion strax norr om Amsterdam, genomföra en läkarundersökning och skriva på kontraktet.

Holländarna vill få klar övergången för att Karlsson ska kunna gå in i AZ:s trupp i kvalet till Champions League där de möter Dynamo Kiev på tisdag.

Jesper Karlsson värvades från Falkenbergs FF till Elfsborg 2016 när Elfsborg betalade strax över fyra miljoner kronor för talangen.

Visat storform

Efter ett par tuffa inledande år fick snabbe, tekniske och hårdskjutande Karlsson fart under vingarna i höstas i allsvenskan med mål sju matcher i följd. Den formen har den 22-årige yttern behållit i år.

Hittills har Jesper Karlsson svarat för nio mål och fyra assist på 18 matcher i allsvenskan för Elfsborg.

I vintras debuterade han i A-landslagssammanhang med spel i båda Blågults matcher under vinterlägret i Abu Dhabi.

AZ har en tradition av svenska och skandinaviska spelare i laget. Rasmus Elm, Pontus Wernbloom, Muamer Tankovic och Mattias Johansson har tidigare representerat klubben som i dag har tre norska och en isländsk spelare i truppen.

Tar sig AZ till Champions League ska klubben, enligt Sportbladets holländska uppgifter, betala ytterligare i bonusar till Elfsborg så att övergångssumman landar på en bra bit över 30 miljoner kronor.

Säsongens näst största försäljning

Faller de sista bitarna på plats blir försäljningen av Jesper Karlsson den näst största från allsvenskan hittills i år. Djurgården fick över 50 miljoner kronor när landslagsmittbacken Marcus Danielson såldes till kinesiska Dalian i mars i år.

Jesper Karlsson har 1,5 år kvar på kontraktet med Elfsborg.

Sportbladet söker representanter för Elfsborg och Karlssons rådgivare i agentfirman Nordic Sky för en kommentar.


Premier League tillbaka! Expertens drag inför jackpott på Stryktipset
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.