Lisa Dahlkvist köper hus - i Umeå

Lisa Dahlkvist har köpt hus i Umeå.

32-åringen har ett utgående kontrakt med Eskilstuna United och går en oviss framtid till mötes.

– Det är väl inte riktigt bestämt att jag kommer vara fast här uppe i Umeå och bara vara här, säger hon till Fotbollskanalen.

Lisa Dahlkvist var en av förgrundsfigurerna i OS 2016 när hon blev straffhjälte såväl i kvartsfinalen som i semifinalen. Hon har gjort 130 landskamper och spelat i storlaget PSG säsongen 15/16. Sommaren 2018 skrev hon på för Eskilstuna United som stod för en stark vår och slutade på en fjärde plats i årets allsvenska.

– Man känner nu när man tittar tillbaka att de första matcherna som vi gjorde, om vi bara hade gjort de lite bättre så hade det ju varit ett superår. Sen är det ju väldigt kul att vi gör en så bra säsong efter sommaren, säger hon till Fotbollskanalen.

Trots en fin prestation av laget under våren blev det tyngre för henne själv. Under en träning i säsongens slutskede slet hon av hälsenan som tvingade henne till operation och gipsning. Nu väntar flera månader av rehab och framtiden ser än mer oviss ut då kontraktet med Eskilstuna snart går ut.

– Det är väl inte riktigt bestämt att jag kommer vara fast här uppe i Umeå och bara vara här. Jag har fortfarande dialog med United och tränaren Magnus (Karlsson) där, så vi pratar fortfarande framtid där. Jag har haft det så bra i United och tycker om miljön och att vara där, säger hon.

Planering inför framtiden

Huset som hon köpt tillsammans med familjen är snarare en planering inför framtiden än en hint om nästa steg i karriären. Men en återkomst i Umeå IK, där hon spelade mellan 2006 och 2009, ser hon själv som ett alternativ.

– Jag har såklart hjärta för Umeå IK och jag spelade här i fyra år och det var där min karriär tog fart, så att det är klart att tankarna finns. Jag har pratat med en från klubben, men inte haft tillfälle att prata med tränaren än vilket jag hoppas i vilket fall kunna göra, säger hon.

”Alltid ett hot på fasta situationer”

Umeå IK har i dag värvat AIK:s 20-årige mittback Eva Nyström.

– Hon passar perfekt in i det vi vill bygga vidare på, en passningsskicklig mittback som är duktig på att försvara eget straffområde. Dessutom är hon alltid ett hot på fasta situationer, säger huvudtränare Robert Bergström till klubbens hemsida.

Eva Nyström gjorde förra säsongen 8 mål och 6 assist i Elitettan. Kontraktet är skrivet på två år och nu återstår det att se om Lisa Dahlkvist gör det den målfarlige finske mittbacken sällskap i Umeå inför säsongen 2020.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.