Sista chansen för Häcken

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett Malmö FF som har tappat serieledningen.

Mot ett formstarkt Häcken som har en möjlighet att blanda sig i guldstriden på allvar.

– Det är deras sista chans att komma upp i toppstriden, så vi förväntar oss en tuff match, säger Malmötränaren Uwe Rösler.

Häcken, med tre segrar på de fyra senaste allsvenska matcherna, slutförhandlar enligt GP med Dynamo Dresden om Alexander Jeremejeff. Anfallsstjärnan finns dock med i truppen som i eftermiddag ska möta Malmö FF.

– Det finns inte så mycket att säga, jag behöver inte kommentera det. Vi får se vad som händer, säger han till GP

Häcken ligger fyra, och skulle vid seger på Bravida Arena i eftermiddag bara vara en poäng efter Malmö FF.

– Jag vill inte tänka i banorna vad en förlust skulle innebära, men det är klart att det skulle bli väldigt svårt att ta guldet då - vi behöver en seger, säger lagkaptenen Rasmus Lindgren till klubbens hemsida.

Tre raka kryss

För ett i princip skadefritt Malmö FF handlar det i stället om att ta tillbaka förstaplatsen i tabellen. Efter tre kryss i rad har Djurgården passerat, men spelet imponerade i torsdags mot HSK Zrinjski i Europa League.

– Vi har arbetat hårt, analyserat vårt spel och kollat tillbaka på hur vi spelade mot Chelsea för att komma tillbaka till den nivån vi hade då. I torsdags vann vi mycket boll på bra ytor och hade närmare 700 passningar, det är så vi vill spela, säger Uwe Rösler till mff.se.

Malmö hade länge det historiskt svårt mot just Häcken, men Hisingslaget har å andra sidan i många år haft det oerhört svårt mot topplagen i tabellen. På fem matcher mot topp fem-lagen i år har det bara blivit en poäng. Mot just Malmö FF i våras. 

Publicerad:

LÄS VIDARE