”Ingår inte i mina planer”

Antonio Conte om Mauro Icardis framtid i Inter

Mauro Icardi och Radja Radja Nainggolan får hitta nya klubbadresser.

De ingår inte i Antonio Contes framtida planer.

– Inter som klubb har gjort väldigt klart att Icardi och Radja inte ingår i klubbens framtida projekt, säger nyblivne Inter-tränaren.

I morgon ställs Manchester United mot Inter i en het träningsmatch. Inför bataljen höll båda tränarna en presskonferens för att informera media om senaste nytt. Antonio Conte svarade på frågor om bland annat forne lagkaptenen Mauro Icardis framtid i klubben. Detta efter att denne försökt bråka sig bort från klubben förra våren.

Och italienaren var tydlig:

– Det finns ingenting konstigt med situationen. Inter som klubb har gjort väldigt klart att Icardi inte kommer ingå i klubbens framtida projekt. Det här är verkligheten. Jag kommer spela morgondagens match mot United utan anfallare, säger Conte.

”Inte i form”

En annan spelare som ska också ut från Inter är Radja Nainggolan. Inte han heller ingår i Contes planer. 

Men spelare som har ryktats vara på väg in är Manchester Uniteds anfallare Romelu Lukaku. Belgaren har missat lagets senaste två träningsmatcher på grund av en skada – och det mesta tyder på att han kommer inte spela i morgon.

– Han är inte i form och kommer inte vara tillgänglig Jag tror inte att det är många spelare i den här truppen som har upplevt sådan försäsongsträning så som vi har nu, säger Ole Gunnar Solskjaer.

”Beundrar honom”

Antonio Conte erkänner att han har tidigare försökt värva den store anfallaren till Chelsea sommaren 2017.

– Jag tycker inte om att använda ordet frustration. Lukaku är en spelare jag gillar. Jag har tidigare försökt värva honom till Chelsea. Men just i dag är han en United-spelare. Jag beundrar och ser honom som en spelare som kan göra skillnad. Men transferfönstret är öppet och vi vet vilken situation vi befinner oss i.

Antonio Conte om Mauro Icardis framtid i Inter

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.