Liverpool förlorade igen – ute ur FA-cupen

Liverpool har börjat vackla.

I stormatchen mot Chelsea förlorade man med 0–2 och slogs ut ur FA-cupen.

Lagets tredje förlust på de fyra senaste matcherna.

Det har varit en säsong där det mesta har gått Liverpools väg.

Men den senaste tiden har det börjat knaka i fogarna.

Man förlorade första åttondelsfinalen mot Atlético Madrid för två veckor sedan och i helgen kom lagets första Premier League-förlust för säsongen när Watford vann med 3–0.

Tavla av Adrian

I åttondelsfinalen i FA-cupen mot Chelsea blev det på nytt ett dystert resultat.

Liverpool, som inledde med bland annat Mohamed Salah och Roberto Firmino på bänken, fick se Chelsea ta ledningen redan efter tretton minuter. Något Londonlaget kan tacka Adrian för då Liverpools målvakt stod för en tavla när han tappade in Willians skott.

I andra halvlek kunde sedan Ross Barkley avancera från egen planhalva och skjuta in 2–0-målet.

– I vanliga fall får man inte många chanser mot oss men vi har släppt in för många mål den senaste tiden. Den här prestationen var dock helt annorlunda än den mot Watford. I kväll var vi inte dåliga, säger Klopp enligt The Athletics Liverpoolreporter James Pearce.

”Viktigt att fira”

Chelseas tränare Frank Lampard:

– Vad Liverpool har gjort i ligan den här säsongen är otroligt. Så för oss att visa upp den här beslutsamheten och kvaliteten i matchen var något speciellt. Vi vet att det är långt kvar för oss att nå dit vi vill komma men det är viktigt att fira de här ögonblicken, säger han till BBC.

Chelsea är därmed vidare till kvartsfinal i FA-cupen. För Liverpool, som har förlorat två raka matcher för första gången sedan januari 2019, är nästa chans att ta sig tillbaka på vinnarspåret mot Bournemouth i Premier League på lördag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.