Hammarby chockade av nykomlingen

VÄRNAMO. Hammarby går till sommaruppehållet som förlorare.

Värnamo chockade stockholmarna inför rekordpublik.

– Det här var piss. Precis lika pissigt som cupfinalsförlusten, säger Gustav Ludwigson.

I torsdags förlorade Hammarby cupfinalen mot Malmö FF på straffar. Och nog satt den förlusten i hos stockholmarna i den sista allsvenska matchen inför sommaruppehållet.

För Hammarby gick inte alls att känna igen mot Värnamo där matchens enda mål kom i början på den andra halvleken när Marcus Antonsson rann igenom och placerade in sitt sjätte mål för säsongen. 5 010 åskådare, nytt publikrekord på Finnvedsvallen, jublade åt nykomlingens vägvinnande och respektlösa fotboll.

Hammarby hade efter målet fortsatt svårt att få igång spelet och närmare en kvittering än Abdul Khalilis avslut rakt på målvakten i slutet kom laget inte och Bajen kasserade in säsongens andra förlust.

– Det här var piss. Precis lika pissigt som cupfinalsförlusten. Det är skit att avsluta våren så här, säger Gustav Ludwigson som var irriterad över att laget inte försökt slå fler bollar bakom Värnamos höga backlinje.

”Skitkänsla”

Martí Cifuentes var också besviken efter förlusten.

– Nu får jag gå på semester med en skitkänsla och leva med den.

Vad är du mest förbannad på?

– Kan jag bara säga en sak? Nä, men jag är frustrerad. Det är inte bra nog. Jag bryr mig inte om att vi spelade i torsdags. Jag bryr mig inte om att det var 120 minuter och straffar. Ett bra lag kan komma tillbaka snabbt. Vi var inte bra nog. Värnamo var helt enkelt bättre och det är frustrerande. Vi har inte varit på rätt nivå, säger han.

Cifuentes om att vila stjärnorna

Du började med Bojanic och Besara på bänken. Hur ser du på det i efterhand?

– Det är svårt eftersom de är viktiga spelare för oss men samtidigt har jag andra fantastiska spelare. Som Dennis Collander som varit väldigt bra sista tiden. Vi försökte hitta en bra balans med fräscha spelare och samtidigt tänka att matchen är 90 minuter. De som kom in efter paus, som Besara, Bojanic och Khalili, skulle göra skillnaden. Problemet? Det funkade inte. I första halvlek var vi inte bra nog, och det räckte inte efter paus, säger tränaren och fortsätter:

– Vi var inte bra nog för att göra mål. Mitt jobb är att välja startelvan och ta ut de bästa spelarna till varje enskild match. Det är lätt att se nu att jag antagligen inte tog rätt beslut men jag kommer försöka igen.

”Måste fan lära oss”

Loret Sadiku, som spelade hela matchen, var frustrerad över likheterna med den svaga insatsen mot Kalmar borta.

– Även om det är gräs... det här är en bra gräsplan i Värnamo. Kalmar var sämre men vi kan inte skylla på det. Vi hade velat avsluta med en cupfinalvinst och tre poäng här. Men sådan är fotbollen. Vi måste fan lära oss av våra misstag. Vi förlorade på nästan samma sätt mot Kalmar och gör inte rätt på planen. De är två bra lag, Värnamo och Kalmar, men kommer vi upp i nivå så vinner vi de här matchen. Nu vann Värnamo rättvist.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.