Berg frälste IFK Göteborg i slutminuterna

GÖTEBORG. Till slut seger efter en tuff vårsäsong.

Ändå är IFK Göteborg bara en poäng bakom Malmö FF och Djurgården.

– Om det har varit den paniken utifrån sett mot oss så vet jag inte hur de har det där…, säger Marcus Berg.

Följ ämnen i artikeln

Det satt hårt inne, men i den 87:e minuten lyckades Marcus Berg spräcka nollan för IFK Göteborg mot GIF Sundsvall. Ett skott från Simon Thern räddades av Giffarnas målvakt Oscar Jonsson, men inte bättre än att Berg kunde stöta in returen.

– Så klart jätteskönt. Tre viktiga poäng eftersom vi inte vunnit så mycket på slutet. Det är en lättnad, men en match vi ska vinna och som vi vinner välförtjänt, säger Berg, som även hann med att göra 2-0 på ett liknande sätt på stopptid.

Segern gör att IFK Göteborg är nia i tabellen, men bara en poäng efter tippade topplagen Malmö och Djurgården. Ett Blåvitt som inledde serien strålande med tre segrar på lika många matcher, men som sen bara tagit två poäng på de sex omgångarna efter det. Kritiken från både media och supporterhåll har stundtals varit hård under maj månad. 

– Personligen känner jag att vi presterat en fotboll som borde kunnat ge oss mer poäng. Sen har det varit mycket snack utifrån om att det inte varit bra och så. Och visst, i vissa matcher ska vi absolut ta poäng i och förtjänar ett annat resultat. Men fotboll handlar om att göra mål, och det handlar om att hålla tätt bakåt. Och det har vi inte gjort, och då har vi förlorat matcher. Det är klart att det är tufft, speciellt nu på slutet när vi inte vunnit på ett tag, säger Berg.

Segern mot Sundsvall satt hårt inne, men den gör ändå att de blåvita kan gå på sommaruppehåll med en helt annan känsla och tro på en bättre höstsäsong.

– Det är klart att vi tycker och tänker och känner att vi kan lyfta och bli bättre, annars skulle vi inte stå här med Blåvittkläder på oss. Det är klart att vi känner att vi kan göra det bättre. Det är upp till oss att bevisa det nu. Vi måste jobba hårt och tro på det vi gör. 

Mot Sundsvall hade Göteborg ett närmast konstant bollinnehav, men skapade ändå förvånansvärt få riktigt heta målchanser. Ett stort antal gånger kom man runt på de båda kanterna, men inläggen saknade oftast en fast adress.

– Det gäller att hitta nya vägar. Visst, finns det mycket ytor så ska vi utnyttja kantspelet, men samtidigt måste vi fylla på i boxen och skapa oreda där, inte stå där med två-tre man utan fylla på mer. Det är klart att vi kan göra det bättre, även om det inte var något snack om vem som skulle vinna i dag. 

Och läget kunde ju ha varit värre. Femma och sjua ligger topptippade Djurgården och Malmö FF, bara en poäng före IFK Göteborg, som stundtals kritiserats hårt under våren.

– Det är två topptippade lag och om det varit den här paniken utifrån sett mot Blåvitt så vet jag inte hur de har det där. För de satsningarna som de har gjort inför säsongen… Men det är fotboll, och jag tror att både de och vi siktar på att komma högre upp i höst. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.