Kulusevski om Elanga i landslaget: ”Absolut, hoppas”

En ny klart godkänd insats i Tottenham.

Men efter 2–3-förlusten mot Manchester United var Dejan Kulusevski besviken.

– Jag är otroligt frustrerad, säger han till Viasat.

Efter flytten från Juventus gjorde Kulusevski sin sjätte match från start för Tottenham i stormötet borta mot Manchester United.

Han ordnade straffen som Harry Kane gjorde 1–1 på men till slut stod hemmalaget United som vinnare efter ett hattrick och segermål av Cristiano Ronaldo i 82:a minuten.

– Jag är otrolig frustrerad. Jag tycker verkligen inte vi ska förlora den här matchen. Vi är det bättre laget, men det hjälper inte om vi förlorar, säger Dejan Kulusevski till Viasat.

Han hade svårt att sätta fingret på vad Tottenham skulle ha gjort annorlunda på Old Trafford rent taktiskt.

– Svårt att säga. Skulle vi veta det skulle det vara mycket lättare. Vi är ett bra, ungt lag, säger 21-åringen och funderar kort:

– När vi gör 2–2-målet tycker jag att vi måste gå för vinst. Vi kan inte sakta in och försvara. Man måste gå framåt och inte vara rädd för att förlora.

Hoppas på Elanga i landslaget

Samtidigt medger han att tiden i Londonklubben hittills varit ett individuellt lyft för honom. Kulusevski har svarat för två mål och tre målgivande passningar i sina sju matcher i Premier League så här långt.

– Det är fantastiskt. Jag älskar Premier League och njuter verkligen livet här.

Förlusten innebar att Spurs halkade efter i kampen om Champions Leagueplatserna.

– Vi måste börja vinna och vinna tre, fyra matcher i rad. Det går inte att komma topp fyra om förlorar en match, vinner nästa. Vi måste vinna mer helt enkelt, säger han till Viasat.

En vecka återstår i England innan Kulusevski samlas med svenska landslaget inför playoffmatchen mot Tjeckien.

Då får han sällskap av dagens motståndare i Manchester United: landslagskaptenen Victor Nilsson Lindelöf och sannolikt även Anthony Elanga.

– Absolut, det hoppas jag. Jag pratade med dem båda två. Det var otroligt kul att se dem spela. Det är väldigt kul att spela mot andra svenska spelare, säger Kulusevski.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.