Berg stor hjälte i Blåvitts premiär

Allsvensk premiär.

Då visade Marcus Berg sin klass och frälste Blåvitt.

– Jag har väntat länge på att spela inför ett fullsatt Gamla Ullevi och ta tre poäng, säger han efter att ha legat bakom allt i 2–1-segern mot Värnamo.

Fullsatta läktare och liveframfört ”Snart skiner Poseidon”.

Ja, det var dukat för fest när Blåvitt inledde den allsvenska säsongen med hemmapremiär mot Värnamo.

Mycket av förhandssnacket handlade om Simon Thern som ställdes mot sin moderklubb (och sin pappa Jonas). Det var också Thern som gav IFK Göteborg ledningen i den 22:a minuten via ett klassavslut.

Men Marcus Bergs framspelning – en klack – var minst lika läcker och det var till slut den före detta landslagsanfallaren som stal hjälterubrikerna.

”Lättnad”

En bit in i andra halvlek tystade Abdussalam Magashy Gamla Ullevi, men bara minuter senare replikerade Marcus Berg och pangade in 2–1, som också blev slutresultatet.

– Det är skönt och en lättnad, säger Berg efteråt.

Du klackade fram Simon Thern till hans första mål. Berätta om det?

– Jag tror det är Jallow som tar ett inkast. Simon får till en bra löpning och skriker att jag ska klacka den och då är det bara att lyssna. Han fick väl en felträff där på slutet också så det var skönt, säger Berg med ett skratt.

Du klackade i blindo?

– Nej, men det är ju den ytan som finns. Han kom på en bra löpning och det blev ett fint mål.

Hyllar fansen

Marcus Berg gjorde 10 mål på 18 spelade matcher i fjol och fortsätter han så här – och får hålla sig skadefri – lär det bli bra många fler än tio säsongen 2022.

Men framförallt handlar det om att Blåvitt som lag ska prestera, menar Berg.

Hur ser du på lagbygget ni har?

– Vi har en bra trupp. Framför allt har vi en bra startelva med några till som kan komma med och bidra. Sedan har vi några yngre också som inte har de allsvenska matcherna i benen. Men de kommer få sina matcher också och bidrar mycket på träning.

Vad säger du om atmosfären som är på Gamla Ullevi nu?

– Som spelare betyder det otroligt mycket att ha det här stödet i ryggen och hellre ett fullsatt Gamla Ullevi än ett halvtomt Ullevi. Kan vi fylla arenan ger det oss en extra energi och vi vill ge något tillbaka.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.