”Bästa bortaresan jag någonsin varit på”

Firade Mjällbys seger i snökaos – i bar överkropp

”Snurra tröjorna”, sa någon i den tillresta bortaklacken.

Då rök tröjorna av uppe i snöovädret i Östersund.

– Lite kyla och snö hindrar inte oss, säger Mjällby-supportern Anton Johansson.

Först blev matchen uppskjuten en halvtimme på grund av en trafikolycka – och därefter spelades Östersund–Mjällby i ett rejält snöoväder på Jämtkraft Arena.

Efter några skottpauser och övervägande från matchdelegaten spelades matchen till slut klart.

22.42 var klockan när domaren satte pipan till munnen.

Då tog sig Mjällby-spelarna till de tillresta supportarna som firade 2–0-segern i bar överkropp.

– De flög av från och till. Det var någon som sa att vi skulle snurra tröjorna och då gjorde vi det, lite kyla och snö hindrar inte oss, det har det aldrig gjort, säger en hes Anton Johansson, 21, som kom hem till Hällevik tisdag förmiddag.

”Förberett oss för Antarktis”

21-åringen fortsätter:

– Det var inte så kallt egentligen tycker jag, vi hade förberett oss för att det skulle vara Antarktis där uppe, vi var ganska bra påklädda, det var inga problem alls, tycker jag, jag tror de andra grabbarna var inne på mitt spår också.

Totalt var de fem som gjorde resan till Östersund tillsammans, utöver det fanns där ytterligare Mjällby-supportrar. Det totala bortaföljet var tolv, tretton personer.

– Var ska man börja egentligen? Det är så speciellt det kan bli, men det finns någon charm i detta. Det var skönt att det gick bra med olyckan, vi tänkte inte så mycket på snön egentligen i början, men när domaren blåste första gången var vi nästan 100 på att matchen skulle ställas in. Det var mycket tankar just då, men vi var inte oroliga, vi hade extremt roligt på läktaren ändå, säger Anton.

– Det snöade knappt när vi var på väg till arenan och när vi väl gled ut från arenan, fem timmar senare, kändes det som att det var tre meter snö ute. Vi såg asfalt innan, sedan var det bara vitt överallt.

Ledig från jobbet

Hur omtyckt är Jacob Bergström (gjorde båda målen) bland er supportrar?

– Att Jacob fick sätta två baljor är inte tråkigt i alla fall, hjärtat klappar lite extra för honom. Han är underbar, jag har följt honom ända sedan han låg och puttrade i division 3 och 4, han var en profil då med, man älskar verkligen honom, det är ingen man kan bli arg på direkt.

Anton fortsätter:

– Det är den bästa bortaresan jag någonsin varit på.

Är du ledig från jobbet i dag?

– Jag tog semester från lördag till onsdag.

Vila upp dig i morgon med då.

– Det kan behövas, man har inte sovit så mycket den här helgen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.