Eriksson inför CL-premiären: ”Så många svenska spelare”

BK Häcken må vara det enda svenska laget i Champions League, men de är långt ifrån de enda blågula representanterna.

Något som var en snackis under senaste landslagssamlingen.

– Det är sånt där som vi sitter och snackar om vid matbordet, säger Chelseas Magdalena Eriksson.

För första gången någonsin ska damerna spela ett gruppspel i Champions League. Efter att Rosengård förlorat mot Hoffenheim så står det svenska klubblagshoppet till BK Häcken.

Det finns dock betydligt fler som kan se till att det blir blågula framgångar i den prestigefyllda turneringen. I 9 av de 16 lagen finns det svenska spelare. Lägg därtill tränaren Jonas Eidevall i Arsenal.

– Alla är så himla taggade. Vi har ju så många svenska spelare med i gruppspelet och då vet man att man har säkrat sina sex matcher mot europeiskt toppmotstånd, säger Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson.

”Då var det två matcher och hej då”

Flera av de svenska spelarna trycker på det faktum att det väntar fler tuffa matcher mot kvalitativt motstånd.

– Förra året fick vi Lyon i åttondelen och då var det två matcher sen hej då liksom. Nu får vi ändå fler bra matcher, säger Juventus Lina Hurtig.

Den där smällen mot Lyon sitter i. Det är dock inte utan att Juventus, som vann alla matcher i Serie A i fjol, har lärt sig något.

– Det ställs högre krav än vad det gör i Italien, så lite mer erfarenhet och så kan vi vara bättre förberedda den här gången, säger Hurtig.

För den svenska mittfältsstjärnan Kosovare Asllani var det faktum att Real Madrid tog en kvalplats till CL en viktig del i att hon valde att förlänga med klubben. De stod också för en rejäl skräll när de slog ut Manchester City och blev klara för gruppspel.

– Bedriften är enorm och otroligt kul att få gå in i ett gruppspel. Det första någonsin. Med Real Madrid. Det har varit målsättningen hela tiden så det har varit otroligt inspirerande, säger Asllani.

Lottades mot sina gamla lag

Asllani, som missar inledningen på gruppspelet på grund av knäskada, har ett förflutet i City. Det har hon i Paris Saint Germain också som lottades i samma grupp som Real.

– Så klart vi gjorde. Sjukt att mina två Champions League-lag som jag har representerat och jag får de efter varandra, säger hon med ett skratt och fortsätter:

– Det är ettan och tvåan som går vidare. Jag ser bara möjligheter med våran grupp, att vi har otroligt stora möjligheter att gå vidare. 

Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson vill lyfta att gruppspelet som väntar kommer att gynna damfotbollens utveckling.

– Jag tror att det kommer utveckla alla extremt mycket för man kommer få så mycket mer tuffa matcher, bra matcher, mäta sig med de bästa. Vi ser otroligt mycket framemot det. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.